Napközben pihenőhely és termelői piac lesz, este pedig bringás mozivá alakul az október 8-án, az alsóörsi turisztikai iroda mellett nyílt helyszín.

Az ingyenesen használható, hat kerékpárral működtetett mozi október 8-án nyílt meg az alsóörsi turisztikai irodánál, számolt be a fejlesztésről a Veol.hu.

A bringás mozi Novák Mátyás kiskunfélegyházi villamosmérnök tervei alapján készült, és a „nézők” biztosítják az áramot a működéséhez: a bringák tekerésével áramot termelnek. Ez nemcsak a mozihoz és a hangtechnikához, hanem a telefonok és elektronikai eszközök töltéséhez is elég áramot biztosít.

A bemutatón egy, a környékbeli településeket, Alsóörsöt, Felsőörsöt, Csopakot, Paloznakot és Lovast bemutató kisfilmet nézhettek meg a résztvevők.

A bringamozi-élményt idén még egyszer, október 28-án lehet kipróbálni, a tekerés pedig jövő nyártól pedig rendszeres nyáresti program lesz, változatos filmkínálattal. A mozi mellett egy termelői piacot is kialakítottak, de tervben van egy bolhapiac működtetése is. 

Címkék