Száz darab pedelecet, vagyis elektromos rásegítésű kerékpárt kölcsönözhetünk 2023 májusától Veszprémben. A közbringarendszer 10 töltőállomással és 150 dokkolóval indul.

Száz pedelec (elektromos rásegítésű kerékpár) lesz kölcsönözhető jövőre a közbringarendszerben, városszerte tíz töltőállomást és 150 dokkolót telepítenek (az állomások száma a jövőben bővülhet). Lesz töltőállomás a Kossuth utcán, a Barátság parkban, a Kálvin János parkban, a Balaton Plazánál, az állatkert parkolójában, az Erzsébet sétányon, a Kiskuti csárdánál, a Cholnoky-lakótelep északi szélén, a Rózsa utcában és a Deák Ferenc utcában, számolt be a Veol.hu.

Emellett a megyeszékhelyet a környező településekkel összekötő kerékpárutak építése is folytatódik. Nemesvámos, Felsőörs és Márkó is megközelíthető már biciklivel, és az idén várhatóan befejeződik a Veszprém- Gyulafirátót közötti, öt km-es bringaút építése is, amely Veszprém-Kádárta déli oldalán a körforgalomnál véget érő kerékpárúttól indul és a Veszprém-Gyulafirátót északi, külterületi részén kezdődő erdei kerékpárútig tart majd, írta korábban a Veszprém.hu

A V-Bike elnevezésű, 250 millió forintos fejlesztéssel megvalósuló közbringarendszert két európai uniós forrásból finanszírozzák majd. 

Címkék