Már látogatható Európa legnagyobb templomban épített betleheme Vörsön. A 60 négyzetméteres bibliai alkotást az idén 74. alkalommal építették fel a falu önkéntesei.

Vörs egy kis település a Kis-Balatonnál, Balatonszentgyörgy mellett. A világhírű, látogatók tízezreit vonzó vörsi betlehem építését már november 14-én, 2 héttel a nyitás előtt megkezdték a falu önkéntesei, számolt be a Sokszínű Vidék. 

Közép-Európa legnagyobb betlehemének története 1948-ban kezdődött, amikor a helyiek kezdeményezésére lebontották a Szent Márton Püspök Templom Jézus Szíve oltárát, és egy kisebb betlehemet építettek a helyére. Azóta ez már hagyomány, és a bibliai alkotás a helyiek csapatmunkájában épül meg minden évben, kizárólag természetes anyagokból (az állati figurák kivételével.)

A templom mellett megnyílt a Vörsi Adventi Vásár is, ahol nem csak forró csokival, teával és forralt borral melegedhetnek fel a látogatók, hanem kipróbálhatják a híres vörsi almapuncsot is.

A betlehem 2023. január 22-ig minden nap 10-től 16 óráig tart nyitva, december 24-én 10 és 12 óra között, belépődíj nincs.
A templom melletti vásár az adventi hétvégéken, karácsonykor és a két ünnep között tart nyitva.

Címkék

Elérhetőségek

Vörsi betlehem 8711 Vörs, Ady Endre u. 6. Facebook-oldal Weboldal