Január 3-ig ünnepi fényekben pompázó vonattal utazhatunk a Nagy-Berekbe és Csiszta Fürdőre a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút vonalán.

A téli mesevilágot idéző szerelvény a Balatonfenyvesi kisvasút mindkét szárnyán – a Balatonfenyves-Csisztafürdő és a Balatonfenyves-Somogyszentpál vonalon is – végighalad, adta hírül a Termál Online.

A téli menetrend szerint a vonatok a balatonfenyvesi állomásról 11:10-kor, 13:10-kor, 15:10-kor, és 17:10-kor indulnak Csisztafürdőre, visszafelé pedig 11:55-kor, 13:55-kor, 15:55-kor, és 17:55-kor, a menetidő 35 perc. Aki összekötné a vonatozást egy mártózással a termálvízben, figyeljen a fürdő téli nyitvatartására (11-17 óra között).

A Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút utasaként a Nagy-Berek tájait láthatjuk, a kisvasút történetéről itt írtunk részletesen. Fenyvesi állomásának épületét és a Balatonfenyves-Imremajor megállót 2022 februárjára teljesen felújították, és megépült a Buzsák-Csisztapuszta állomás épülete is. Akadálymentesített terek, kerékpártárolók, a Buzsák-Csisztafürdő megálló esetén pedig egy kisméretű kilátótorony (madárles), valamint díszpark, térbútorok, játszóeszközök is helyet kapnak a megújult területen.

Menetjegyeket a kisvasút állomásának pénztárában, vagy online, a MÁV applikációban válthattok.   

Címkék