Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

látnivalók & kultúra

Új alkotó- és rendezvényház nyílt a Káli-medencében, Salföldön

Hétvégén megnyílt a salföldi Káli Kövek Alkotó- és Rendezvényház, ahol kiállítóteret, szabadtéri színpadot is találunk, és ahol szálláshelyet is biztosítanak az alkotók számára.

Négy új épületből – köztük egy szabadtéri színpadból – álló kulturális központot kapott Salföld. A Káli Kövek Alkotó- és Rendezvényház átadóját a hétvégén tartották. A több mint negyven éve használaton kívül álló egykori salföldi egyházi iskola hatalmas (3300 négyzetméter) területére egy, a térséghez és a tájhoz illeszkedő, a népi motívumokat megőrző, de mégis 21. századi kulturális és közösségi épületegyüttes került.

A Káli Kövek Alkotó- és Rendezvényházban egy kiállítóterem, egy fedett szabadtéri színpad és hozzá tartozó öltözők, valamint raktárhelyiség készült, de étterem és alkotóházi szálláshelyek is helyet kaptak a központban.

A projekt megvalósítását a Káli Kövek Közhasznú Alapítvány (KKKA) vállalta magára, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt támogatásával.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Látnivalók & kultúra

Egyre magasabb falak, ideiglenes kilátó: Így halad Zádorvár helyreállítása

Tovább halad a Pécsely közelében található Zádorvár állagmegóvása. Az ideiglenes kilátó marad, bizonyos falszakaszok magasabbak lettek, és az eredeti alapján készített konzolköveket is beépítették.

Neked ajánlott

A