Bréking / látnivalók & kultúra

szerkesztés

A királynék városa, az állatkert és a Balaton – Három új tűzfalfestménnyel gazdagodott Veszprém

Szerzők

  • we love balaton

2022. 07. 20. 15:36

Már összesen 4 tűzfalfestményt csodálhatunk meg Veszprémben.

Az első veszprémi mural, vagyis falfestménytől nem messze, szintén a Haszkovó lakótelepre került a város második tűzfalfestménye. A Királynék Városa tematikájú, 300 négyzetméteres, a kék különböző árnyalataiban pompázó grafika bő tíz nap alatt készült el. A falfestményen feltűnnek Veszprém meghatározó pontjai is, mint a Viadukt, a vár, maga a Haszkovó lakótelep és az ikonikus húszemeletes is.

A grafika a Munkácsy Mihály utca 3. épületének tűzfalára került. 

A Királynék Városa tűzfalfestmény

Fotó: 82nullanulla

Két hét pihenőt követően folytatódott is a munka: a Veszprémi Állatkert adta a harmadik falfestmény témáját. A kisebb, de annál részletesebb felület hét nap munka után nyerte el végső formáját. Többféle állatrajz és izgalmas színvilág jellemzi ezt a festményt.

A grafika a Stadion utca 1. épületének tűzfalára került. 

A Veszprémi Állatkert tűzfalfestmény

Fotó: 82nullanulla

Egy 150 négyzetméteres meglepetésként született meg a retro Balaton grafika, amelyen visszaköszön a Tihanyi Bencés Apátság is. Amellett, hogy a Balaton számos helyi lakos életében fontos szerepet játszik, a festménnyel a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt előtt tisztelegnek.

A grafika a Cserhát 2/A tűzfalára került.

Fotó: 82nullanulla

A festésekkel egy időben közösségi élményfestős workshopokat is szerveztek, ahol kicsik és nagyok festhettek és fújhattak közösen. A festések vegyes technikával készültek, graffiti spray-val, festékszóróval és hengerrel. A mural festményeket Ozsváth Gergely (Mentha) és unokatestvére, Ozsváth Tamás készítették.

Fotó: 82nullanulla

A Westprememural falfestmények a Lélektér Alapítvány koordinálásával és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt támogatásával valósultak meg.

Hasonló tartalmak

Admin mode