Kapolcs helyett 2023-tól Balatonalmádiban kapcsolódhatunk be a Bondoró Fesztivál sokszínű, utcaszínházas forgatagába.

„2021-ben már nyolc nemzetközi produkciót köszönthettünk a harmadik Bondorón, idén viszont még ennél is többet, majdnem a dupláját. Szeretnénk tartani ezt a gyarapodó tendenciát, a végső célunk az, hogy a Bondoró egy valódi multikulturális, nemzetközi fesztivállá nője ki magát. Ehhez azonban több olyan technikai és infrastrukturális feltételt is biztosítanunk kell mind a fellépőink, mind a közönségünk számára, ami eddig korlátozott módon állt a rendelkezésünkre. Most viszont örömmel tudatjuk, hogy egy megtisztelő invitálásnak köszönhetően a jövő évtől egy új, minden követelménynek megfelelő, nem mellesleg gyönyörű helyszínen, Balatonalmádi Öregparkjába várjuk vissza a nagyérdeműt” – árulta el Virág Zsóka, fesztiváligazgató.

Jövőre nagyobb nézőszámban fogadják a közönséget, a fesztivál helyszínét könnyebben lehet majd megközelíteni, de a szállások terén is szélesebb lesz a választék. Az időpont szintén változni fog: igazodva a családostól érkező közönséghez a nyári szünetre került át az esemény, június 30. és július 2. között rendezik meg az ötödik Bondoró Fesztivált.

A fesztivált a kezdetektől Kapolcson rendezték meg, ahol artisták és zsonglőrök, bohócok és pantomimesek játékával, cirkuszi és újcirkuszi előadásokkal, valamint gólyalábasokkal, aprócska és óriásbábokkal, sétáló látványosságokkal találkozhattunk. Valamint koncertek és kiállítások, marionettjáték és világító bábok, árnyékszínház és tűzshow is rendre szerepel a kínálatban.

További részletek a fesztivál weboldalán.

Címkék