Keresés EN

balaton

Mutatjuk, mi épül a Club Aliga területére

Luxushotellel nem, de új kikötőépülettel bővülni fog Balatonvilágos. A nemrég jóváhagyott építési engedély szerint korszerűsítik a strandot, valamint lakó- és üdülő ingatlanokat is építenek a Club Aliga területére.

Évek óta változó látványtervek, lakossági és civil szervezeti tiltakozások, környezetvédelmi engedélyek megadása, majd visszavonása után nemrég új – 2022. októberében leadott – terveket hagytak jóvá a Club Aliga területfejlesztésére vonatkozóan, számolt be az Építészfórum.

Az Aliga Ligetnek nevezett projektben átépítik és bővítik a kikötőt, ez Balatonvilágos 295/6 helyrajzi szám alatti ingatlan, melynek látványtervei a következő fotókon láthatók.

A fejlesztés részeként korszerűsítik a strandot, valamint lakó- és üdülő ingatlanokat is építenek a területen. A korábban magaspart tetejére tervezett luxushotel-fejlesztés azonban nem valósul meg. Létrehoznak majd egy főteret (Agórát) is, melyet szolgáltató, kereskedelmi és vendéglátóipari helyiségekkel látnak el.

Az 540 méteres parti sáv közhasználatának fenntartásáért legutóbb az Aligai Fürdőegyesület emelt szót, információik szerint felparcellázták ezt a részt, és több telekre már adásvételi szerződést is kötöttek.

Az Építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokat Támogató elektronikus Dokumentációs Rendszerben (ÉTDR-ben) bárki számára hozzáférhetők az építési tervek.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Levágták a balatonaligai Kádár-sziget ikonikus fűzfáját

?>

Az Aligai Fürdőegyesület Facebook-posztjában számolt be a balatonvilágosi Club Aliga 2 sétányon történt természetkárosításról.

balaton

Végéhez ért a Sió-zsilip megújítása, hamarosan megnyitják bejárható „szigetét"

?>

Befejezték a Sió-zsilip átépítését, ami közösségi tér funkcióját 2024 tavaszától töltheti majd be, rajta kilátóval és egyéb látványelemekkel.

balaton

Vízminőségi kutatóállomásokat helyeztek a Balatonba

?>

Mérőműszerekből álló kutatóállomást helyeztek a Balaton négy különböző pontjára, mellyel a tó klímaváltozáshoz való alkalmazkodását is vizsgálják.

balaton

Így látszódott a sarki fény a Balatonról – Fotók

?>

Vasárnap este országszerte látható volt az északi fény, mutatunk néhány Balaton környéki felvételt a különleges és hazánkban ritkán látható jelenségről.

Neked ajánlott

A