Balatonalmádiban emelkedhet a strandbelépők ára, Siófokon pedig 2024-től fizetőssé válhat egy szabadstrand.

Balatonalmádi képviselő-testülete a strandbelépők árának emeléséről is tárgyal majd január 26-án – derül ki az ülésére készült előterjesztésből, melyet a Portfolio szúrt ki.

A dokumentum szerint 2023. június 2-tól a felnőtt napi belépő a Budatavai strandon 1300 Ft-ról 1900 forintra, a Wesselényi strandon 1500 Ft-ról 2000 Ft-ra drágulna. A kedvezményes, 16 óra utáni belépő ára 900 Ft helyett 1200 forintra lenne mindkét strandon, a gyermek, diák és nyugdíjas napi belépő pedig 1200 Ft-ba kerülne mindkét fürdőhelyen a korábbi 900 Ft helyett.  

Megszűnne egy sor jegytípus is, többek között a felnőtt napi visszatérős belépő, a felnőtt heti bérlet, a gyermek, diák és nyugdíjas, heti belépő és a csoportos belépő felnőtt belépő is.

Az előterjesztésben a közüzemi díjak és egyéb szolgáltatási díjak költségemelkedésével, valamint azzal indokolják a jegyárak emelését, hogy a minimálbér 2023-ban 16 százalékkal, a garantált bérminimum 14 százalékkal emelkedett, ami a strandi szolgáltatásoknál költségemelkedést eredményez. 

Az is olvasható az indoklásban, hogy a szolgáltatási színvonal megtartása, növelése folyamatos karbantartást igényel, az ehhez szükséges források pedig a pályázati lehetőségeken túl a strandi bevételekből biztosíthatók

2024-től fizetőssé válhat egy siófoki szabadstrand

Lehet, hogy az idei nyár lesz az utolsó, amikor az Újhelyi strandot ingyenesen használhatják a strandolók, a város képviselő-testülete ugyanis a partszakasz fizetőssé tételéről fog tárgyalni.

Helyi kedvezményekre persze lehet számítani, amennyiben fizetőssé teszik a belépést. Egy biztos: 2023-ban nem áll az önkormányzat rendelkezésére pályázati forrás a strand fejlesztésére (már pedig ráférne a felújítás a szakértői vélemény szerint is), így ezt a belépőjegyek áraiból tudnák biztosítani

A siófoki strand ügyében szintén január 26-án ülésezik a képviselő-testület, javasolt strandárakat az Újhelyi strand esetén nem tartalmaz a dokumentum.

Címkék