A különleges, vágtató lovat formázó alkotás 400 munkaóra alatt készült el Ford Mustang-alkatrészekből, és a dörgicsei Kaáli Autó-Motor Múzeumban látható.

A Barta János által jegyzett, főleg régi Mustang-alkatrészekből álló, vágtató lovat formázó szobor 400 munkaóra alatt készült el. A szobrász a ló szívét stílusosan egy dugattyúból alakította ki, a körbeforgatható talapzat – ami szintén régi Mustang-alkatrészekből áll – pedig Nagy Péter restaurátor munkája, számolt be a hvg.hu. 
 
Az alkotás annak állít emléket, hogy egy magyar származású szobrász, Charles Keresztes Waino Kangas tervező segítségével 1963-ban, 60 évvel ezelőtt megalkotta a Mustang ikonikus logóját.


Kaáli Nagy Géza, a dörgicsei, mintegy 130 járművet bemutató Kaáli Autó-Motor Múzeum tulajdonosa a típus egyik nagy hazai rajongója. Az 1,5 méteres alkotást bárki megtekintheti, aki meglátogatja a kiállítást.

A Kaáli Autó-Motor Múzeumban évtizedek gyűjtői munkájának gyümölcse látható: magyar és külföldi gyártmányú különleges motorbicikliket, világhírű autómodelleket lehet megcsodálni, és olyan jármű is szerepel a gyűjteményben, amelyből Magyarországon csupán egyetlen példány található. 

Címkék