Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a farsangozás ideje a gyerekkorunkkal együtt áldozott le, és ha nem utazunk Velencéig februárban, akkor át is ugorhatjuk az évnek ezt az időszakát. Pedig elég csak a frissen sült fánk illatára gondolni, a színes, ötletes jelmezekre, és egyből kedvünk támad közösen várni a tavaszt – főleg, ha azt a Balaton környékén tehetjük, egybekötve egy túrával, bulival vagy könnyű városi sétával! 7 programot válogattunk össze február közepére, amikkel méltó módon vehetünk búcsút a téltől.

Karolina Karnevál 2023

A farsangi hangulat nem marad el Füreden, a Karolina Kávéházban ugyanis karneválon ünnepelhetünk február 10-én. Az est folyamán jelmez viselése kötelező, de ha elengedjük a fantáziánkat és igazán kreatív szettel készülünk, a legjobb jelmez díját is bezsebelhetjük, értékes nyeremények mellett. A hangulatot többek között Rakonczai Imre zenész teszi különlegessé.
 
Farsangi menüsor:

  • Karolina Irsai Olivér Gyöngyözőbor 2021
  • Hideg libamáj zsírjában, roppanós házi bagettel
  • Kemencében sült libacomb krumplipürével, birsalmás párolt káposztával
  • Farsangi fánk házi baracklekvárral 
További infókat itt találtok. 

Farsangi buli a Hableányban

Februárban két dologban lehetünk egészen biztosak: az egyik a farsangi buli, a másik a fánk! Február 11-én mind a kettőnek helyet adhatunk, ha részt veszünk a Hableány farsangi buliján. Lesz minden, ami a hangulathoz szükséges, és akkor sem kell aggódnunk, ha nem tudunk betelni egy fánkkal, hiszen utána hajnalig tartó buliban táncolhatjuk le a kalóriákat. Lesz tombola és jelmezverseny is!

További infókat itt találtok. 

Eat & Dance – Farsang a Feind Borbárban

Színes menüsorral és a 90-es évek zenéjével hangolódhatunk a farsangra a Feind Pincészetben. A leves marhagulyás vagy sütőtökkrémleves lesz, de a főételek között is nagy a választék: padlizsánlasagne, csirkemellsteak, BBQ-oldalas-steak és angusburger csalogat, és akkor még el sem jutottunk a desszertig. A vacsora után DJ Mike fogja tenni a bakeliteket, mi pedig hajnali 3 óráig rophatjuk a táncparketten.

További infókat itt találtok.

Bitang Farsang

Bitang Burger csapata is úgy gondolja, hogy a farsang nem ment ki a divatból. 11-én a burgerek mellé karneváli hangulatot is kínálnak, de ehhez mi is kellünk. A 12 órakor kezdődő eseményen gyerek- és felnőttjelmezversenyre nevezhetünk be, és érdemes egy pillantást vetni a finomságok mellett a különböző italakciókra is. A dínomdánomot élő zene és buli kíséri majd.

További infókat itt találtok. 

Arácsi farsang busójárással

Február 11-én Mohács is Arácson lesz: egy sereg busó és sokac lány érkezik Balatonfüred városrészébe, hogy sikeresen elűzzük a telet. A rendezvényen közelebbről megismerhetjük a farsangi népszokásokat, több kiállítás is lesz a témában, de kiszebábot is égethetünk. A gyerekeket kézművesprogramok várják, és természetesen nem marad el a házifarsangifánk-kóstoló sem. Érdemes elővenni a kreativitásunkat és a jelmezeket, hiszen a zenebár és a tombola mellett ezek is kellenek az igazi hangulathoz.

További infókat itt találtok. 

Keszthelyi Városi Karnevál

22. alkalommal rendezik meg a téli időszak egyik leglátványosabb keszthelyi programját, amelynek során a vidám jelmezekbe öltözött farsangozók a Festetics-kastély parkjából indulva végigvonulnak a városon. Táncosok, dobosok, gólyalábasok kísérik őket egészen a Fő térig, ahol vidám színpadi műsorok, tea és pogácsa várja a résztvevőket és a nézőket. A legjobb jelmezek elnyerik a fődíjat, és természetesen nem hiányozhatnak a keszthelyi karneválok állandó résztvevői, a hercegi pár és az óriás sárkány sem. 

További infókat itt találtok. 

Farsang farka – Vidám téltemetés Tihanyban

Tihanyban is eltemetik a telet február utolsó előtti hétvégéjén. Kócos gólyalábasok, zenészek, mesemondók, maskarások vonulnak fel szombaton, de érdemes lesz kinézni a Mádl Ferenc térre akkor is, ha finom falatokra és meleg italokra vágyunk – a farsangi hangulathoz ez mind hozzátartozik.

További infókat itt találtok. 

Címkék