Keresés EN

látnivalók & kultúra

Kétszintes kiállítótér nyílik a megújult siófoki Víztoronyban

Az új kiállítótér helytörténeti kiállításnak és Varga Imre szobrászművész alkotásainak ad majd otthont. Siófok ezenkívül egy új kulturális és rendezvénytérrel és számos programmal ünnepli várossá válásának 55., és a szobrászművész születésének 100. évfordulóját.

Siófok 2023-ban ünnepli várossá válásának 55. évfordulóját és Varga Imre siófoki születésű, nemzetközileg is elismert szobrászművész születésének 100. évfordulóját. Az évfordulók alkalmából megnyitja a szezonra kapuit a látogatók előtt a megújult Víztorony is.

Az épületben nyílik egy kétszintes kiállítótér is, ahol a szobrászművész alkotásait láthatjuk majd. Itt kap helyet a Siófok55 című helytörténeti kiállítás is, amelynek szakmai irányítását a Balatoni Regionális Kutatóintézet és Könyvtár (BRTK) végzi, olvasható a város közleményében. 

A szobrászművész születésének 100. évfordulója alkalmából a város új kulturális és rendezvénytérrel bővül, és a művész előtt tisztelegve több kulturális eseményre, könyvbemutatóra is sor kerül.  

Nemrég egy helytörténeti témájú könyv is megjelent a városról: Bognár Zoltán történész Siófok – XX. századi történetek című kötete egy gazdag képanyagú, színes és olvasmányos könyv lett, melyben a történelmi írásokon kívül kultúrtörténeti, földrajzi, építészeti és oktatási téma is előkerül. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

5 kedvenc ékszerészünk, akik hordhatóvá teszik a Balatont

?>

Ebben a cikkben 5 olyan, balatoni kötődésű ékszerészt gyűjtöttünk össze, akiknek a termékeivel nem lehet mellélőni!

Mutatjuk a 2024-es Balaton Sound első fellépőit

?>

Bejelentették a 2024-es Balaton Sound első fellépőit.

Borkóstolókkal és téli wellness-élménnyel vár a Hotel Vinifera Wine & Spa

?>

A Hotel Vinifera Wine & Spa Kreinbacher ambassador elismerést kapott, a közel 400 fajtából álló borgyűjteményüket kóstolók során fedezhetjük fel.

A jazz, a soul és az elektro-swing sztárjai érkeznek a 2024-es VeszprémFestre

?>

Július 16-20. között Gregory Porter, Toto, Paloma Faith, a Milky Chance és a Caravan Palace lép fel a VeszprémFesten.

Neked ajánlott

A