Szállításra várnak a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) új kompjai és hajói, húsvétkor indul a hajózási szezon.

Elkészült Balatoni Hajózási Zrt. két új kompja és két új katamaránja. Veigl Gábor, a Bahart vezérigazgatója az MTI-nek azt mondta, vízrebocsátásuk és üzempróbájuk is megtörtént már. Jelenleg a komáromi hajógyárban lévő hajókat akkor tudják majd a Balatonra szállítani, ha a Sió-csatorna vízállása is kellően megemelkedik, vagyis hajózható lesz. A Bahart bízik abban, hogy hamarosan rendeződik a Balaton vízállása, ami február 21-én már elérte a 100 cm-es átlagállást.

Az egész évben közlekedő kompon a személy- és kerékpárszállítás árai nem változtak, az egyéb járművek átviteléért azonban 13-17 százalékkal többet kell fizetni, mint tavaly.

Február 17 óta a következő menetrend érvényes: Szántódrévből 7 és 18 óra között, Tihanyrévből 7:15 és 18:15 között, 60 percenként indulnak a kompok. A húsvétkor, április 8-án induló személyhajózás menetrendje minimálisan változni fog.

A Bahart a jövőben tervezi a szántódi és a tihanyi kompkikötők, valamint a fonyódi, a badacsonyi, a balatonlellei, a siófoki és a balatonfüredi kikötők fejlesztését is.

Forrás: MTI, Bahart

Címkék