A Balaton egyetlen révátkelőjét Tihany és Szántód között találjuk, ahol egész évben szelik fel és alá a vizet a hajók, és szállítják az utasokat az északi és a déli part között. A tavasz első napjait kihasználva kompra szálltunk, és a drámai felhők között hajózva szinte egy barokk festményben éreztük magunkat.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, hamarosan két új komppal lesz gazdagabb a Balaton, azonban a vízállástól függ, hogy mikor állhatnak szolgálatba. Az igazi hajózási szezon húsvétkor, április 8-tól indul, azonban mi kihasználtuk a tavasz első napjait és kompra szálltunk a tihanyi és a szántódi rév között. 

Azt már megszoktuk, hogy a Balaton mellett mindig csodás a naplemente, azonban a kompról, karnyújtásnyira a víztől, a drámai felhők mögött átsütő napsugarak egészen új látványt nyújtottak. Szinte egyik pillanatról a másikra kezdett a fény vad táncba a víz felett, és vonta fénykoszorúba a badacsonyi tanúhegyet. A következőkben a szavak helyett meséljenek fotósunk, Kőrösi Tamásnak a képei a lenyűgöző barokkos naplementéről.

Címkék