Keresés EN

Ez is érdekelheti

Balaton

Új balatoni vízparti tervek: Megkezdődött az egyeztetés az önkormányzatokkal

Megkezdődött az egyeztetés az Építési és Közlekedési Minisztérium és a tóparti önkormányzatok között az új balatoni vízparti tervekkel kapcsolatban.

Balaton

10 érdekes tény, amit kevesen tudnak a balatoni kompokról

A révészek régen füstjelekkel kommunikáltak, az első motoros kompot pedig a tó fenekéről kellett kiemelni.

Balaton

Zsákmányszerzés közben videózták le a színpompás jégmadarat

A Kis-Balatonnál is előforduló jégmadárról készült felvétel zsákmányszerzés közben.

balaton

Drámai pillanatok a Balaton felett – Ilyen az, ha a borongós felhők közül néhány percre kisüt a nap

A Balaton egyetlen révátkelőjét Tihany és Szántód között találjuk, ahol egész évben szelik fel és alá a vizet a hajók, és szállítják az utasokat az északi és a déli part között. A tavasz első napjait kihasználva kompra szálltunk, és a drámai felhők között hajózva szinte egy barokk festményben éreztük magunkat.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, hamarosan két új komppal lesz gazdagabb a Balaton, azonban a vízállástól függ, hogy mikor állhatnak szolgálatba. Az igazi hajózási szezon húsvétkor, április 8-tól indul, azonban mi kihasználtuk a tavasz első napjait és kompra szálltunk a tihanyi és a szántódi rév között. 

Azt már megszoktuk, hogy a Balaton mellett mindig csodás a naplemente, azonban a kompról, karnyújtásnyira a víztől, a drámai felhők mögött átsütő napsugarak egészen új látványt nyújtottak. Szinte egyik pillanatról a másikra kezdett a fény vad táncba a víz felett, és vonta fénykoszorúba a badacsonyi tanúhegyet. A következőkben a szavak helyett meséljenek fotósunk, Kőrösi Tamásnak a képei a lenyűgöző barokkos naplementéről.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Balaton

Különleges, fekete csőrű hattyúk tűntek fel a Kis-Balatonnál

A hazánkban ritka kóborló fajnak számító kis hattyú három példányát figyeltek meg a Kis-Balatonnál.

Balaton

Hangtalan monstrum, amin luxus az utazás – Kipróbáltuk az új balatoni kompot

Egy hideg, szeles januári napon próbáltuk ki, milyen az egyik új balatoni komp, a Tihany fedélzetén utazni. Csendes, panorámás élményben volt részünk, és még a kapitányfülkébe is bejutottunk.

Balaton

Végtelen jégtáblák – Videón a fagyos Balaton

A Balatonban megjelenő vékony jégréteg a napokban elkezdett torlódni, így létrehozva a látványos jégtáblák tömegét. Videó a déli partról.

Neked ajánlott

A