Keresés EN

A balatoni hegyek fejedelmének is nevezett Badacsonyt látva a bor és a bazalt jut mindenki eszébe. Nem is meglepő, hiszen a 438 méteres tanúhegy már néhány millió éve felhagyott a tűzokádással és hírnevét inkább bortermelő lankáival és az egykori bánya által feltárult formakincsével alapozta meg. A tó két öble közé ékelődött ex-vulkánt pedig ki-ki érdeklődésének megfelelően tudja felfedezni: bejárható nordic walking túrákkal, a hegyoldalban tanösvény is fut, de a Bazalt Körutat követve megismerhető sötét múlt is.

A lábánál kiépített aszfaltúttól a hegytetőn álló Kisfaludy-kilátóig a Badacsony ugyanúgy bejárható 2 óra alatt, akárcsak egy teljes nap ráfordításával, mivel közlekedési szempontból és a látnivalók sűrűségét tekintve is első a környék tanúhegyei között: a legnépszerűbb kiindulópontok a csúcshódítók körében a legendás Rózsakő és az ikonikus Ranolder-kereszt, a legjobb kilátás – a Bujdosók lépcsőjén elérhető csúcsot nem számítva – pedig a tördemici és a bástyaszerű Egry József-kilátóhelyről nyílik.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A