A balatoni hegyek fejedelmének is nevezett Badacsonyt látva a bor és a bazalt jut mindenki eszébe. Nem is meglepő, hiszen a 438 méteres tanúhegy már néhány millió éve felhagyott a tűzokádással és hírnevét inkább bortermelő lankáival és az egykori bánya által feltárult formakincsével alapozta meg. A tó két öble közé ékelődött ex-vulkánt pedig ki-ki érdeklődésének megfelelően tudja felfedezni: bejárható nordic walking túrákkal, a hegyoldalban tanösvény is fut, de a Bazalt Körutat követve megismerhető sötét múlt is.

A lábánál kiépített aszfaltúttól a hegytetőn álló Kisfaludy-kilátóig a Badacsony ugyanúgy bejárható 2 óra alatt, akárcsak egy teljes nap ráfordításával, mivel közlekedési szempontból és a látnivalók sűrűségét tekintve is első a környék tanúhegyei között: a legnépszerűbb kiindulópontok a csúcshódítók körében a legendás Rózsakő és az ikonikus Ranolder-kereszt, a legjobb kilátás – a Bujdosók lépcsőjén elérhető csúcsot nem számítva – pedig a tördemici és a bástyaszerű Egry József-kilátóhelyről nyílik.

Programok itt

Gasztró

Gasztrohegy 23/24: Beach food

2024. április 20., szombat - 2024. április 21., vasárnap

Szeptemberben startolt a Gasztrohegy új évada: 10 egész évben nyitva lévő vendéglátóhellyel mászhatjátok meg a gasztronómia és a Badacsony csúcsait szeptembertől áprilisig, válogatott helyi borokkal és gasztro-témákkal.

Címkék