Azt már megszokhattuk, hogy nyáron a Kőröshegy lilába borul, és végtelen levendulamezők pompáznak a lankákon, azonban tavasszal is érdemes felkerekedni a Balaton déli partja és a Völgyhíd ölelésében fekvő hegyoldalhoz. Április közepétől a hónap végéig közel félmillió szál tulipán kezd szirmot bontani, és szivárványként terítik be a földet. A virágok egy részét csinos kosarakba szüretelhetjük le, de két különálló, elkerített tulipánmező azt a célt szolgálja, hogy egész hónapban gyönyörködhessünk a virágokban. Mi egy esős nap érkeztünk meg a tulipánok közé, de ez nem szegte kedvünket, és fotókon örökítettük meg az esernyő, gumicsizmás szüretet.

Ahhoz, hogy a tulipánmezők áprilisban csodás színpompában ragyogjanak, már ősszel több ezer virághagymát ültetnek el a kertészetek. A Balaton környékén több tulipánmezőt is találunk, a virágok pedig a sárga, a piros, a narancs, a lila és a rózsaszín legkülönbözőbb árnyalataiban pompáznak a lankákon, miközben a Balaton kékje és a fák zöldjei festik meg a hátteret. Lassan véget ér a tulipánszezon, de április végéig még több balatoni tulipánkertészet vár minket szüretelni, a pontos helyszíneket ebben a listában gyűjtöttük össze.

A Kőröshegyi Levendulásba egy borongós áprilisi délután érkeztünk, a felhők közül hol előbukkant, hol háttérbe vonult a nap, azonban az esőnek köszönhetően élénken ragyogott a tulipánmező. A kedvünket nem szegte a rossz idő, sőt lelkesen kaptuk lencsevégre a színes esernyőket, gumicsizmákat és a virágokra hulló esőcseppeket, melyek különleges hangulatot varázsoltak az idei tulipánszüretnek.

Címkék