Keresés EN

Ez is érdekelheti

Éjszakai élet

Balaton Sound 2024: 30 új fellépő, új helyre költöző nagyszínpad

Közel 30 új név került fel a nemzetközi fellépők listájára, az új helyre költöző nagyszínpadon hajnalig tartanak majd a programok.

Éjszakai élet

A Balaton Sound és az INOTA Fesztivál is bekerült Európa legjobbjai közé

A European Festival Awards díjazottjai közé két balatoni fesztivál is bekerült: a Heineken Balaton Sound és az INOTA Fesztivál.

éjszakai élet

A Balaton lebányászott tanúhegyére érkezik új zenei fesztivál – Mutatjuk a Kráter fellépőit

A megcsonkított Balaton-felvidéki tanúhegy, a Haláp egykori bazaltbányájának krátere lesz a Hello Wood és a Katttarzis kétnapos, Kráter nevű zenei fesztiváljának helyszíne július 14-és 15-én. A zenei eseményre a hazai DJ-k mellett olyan előadók érkeznek, mint az Analog Balaton, Sisi, Lil Frakk, 6363, Kale Lulugyi és a Wavy Budapest.

A különleges épületeiről és alkotótáboráról ismert Hello Wood és a népszerű elektronikus bulikat szervező Katttarzis idén közösen rendezik meg a nyár egyik legizgalmasabb fesztiválját, a Krátert. A zenei fesztivál headlinere az Analog Balaton, akik nevéhez az utóbbi évek legnépszerűbb fesztivál live act fellépései kötődnek. A Wavy Budapest hiphop kollektívát Co Lee, Orlando, Aminon, Kebab, Chris Villon, Indigo, illetve Blaize, Dan Pinto, IMDB és don C képviseli majd. Lil Frakk és 6363 közös produkcióval érkeznek, de színpadra lép Sisi és a fesztiválok és cigényzenei események állandó fellépője, a Kale Lulugyi is.

Az elektronikus zenei line-up résztvevői többek között Tolo és Falcao (LavaLava), Lau, dtnb., Telemala és Adis is OK (Santsat), CRB, Cry Later, Vedat Akdag és Ogulcan Eki (Suck My Mustache), Vatsanah, Reload és Raasa (Funkyzeit, Botellón) lesznek.

A fesztivál a Hello Wood eddigi legnagyobb alkotótáborát, a Builder Summitot zárja majd le, ahova a világ minden tájáról érkeznek építész-, formatervező-, képzőművész- és designer hallgatók. A 8 napos művészeti alkotótábor során a 200 nemzetközi résztvevő helyspecifikus, ideiglenes installációkkal és land art alkotásokkal tölti meg a bánya területét – ezeket a zenei fesztiválra érkezők is láthatják majd.

Az egyik alkotás, egy látványos központi land art installáció a nagyszínpadot rejti majd és helyet teremt a felhőtlen táncolásnak. Az egyedi színpadképet a Katttarzis bulikról ismert izgalmas fényinstallációk teszik még izgalmasabbá.   

A kétnapos zenei esemény az egykori zalahalápi bánya hosszú távú hasznosításában is kulcsszerepet játszik: a színpadként és központi eseménytérként üzemelő installáció a bánya turisztikai attrakciója lesz.

Az eseményt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa kezdeményezésére és támogatásával rendezik meg. A terület rekultivációja részét képezi az EKF2023 hosszútávú régiós fejlesztési programjának. A Super Early Bird bérletek 6990 Forintba kerülnek. További információt a Facebook eseményben találtok. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Neked ajánlott

A