Kapolcson, a MűvészVölgy Kúria új épületrészében nyílt meg május 11-én a legújabb BalatonBike365 kerékpárosközpont. A kerékpárkölcsönzés mellett itt útvonaltippeket is kaphattok, és szervezett túrákra is jelentkezhettek.

A Művészetek Völgye központi települése, Kapolcs és környéke rengeteg izgalmas látnivalót tartogat. Az új BalatonBike365 Port, ami a MűvészVölgy Kúria új oldalépületében nyílt meg, a biciklisek számára is megkönnyíti a vidék felfedezését.

A közlemény szerint az új bringás központ a „Bakony kapuja” szerepét fogja betölteni a kerékpáros úthálózatban: prémium kerékpárokkal, útvonaltippekel várja azokat, akik biciklivel fedeznék fel a környéket, és  szervezett túrákra is lehet majd jelentkezni itt.

Még véletlenül sem a forgalmas 77-es úton érdemes tekerni, a túraszervezők inkább a Taliándörögdön átvezető, Kerekfenyvest célzó útvonalat ajánlják, kezdő bringások a Kapolcs – Balatonhenye – Csicsói erdészház – Kapolcs körtúrát javasolják, de akinek a hosszabb kerékpárúra is belefér, egészen Halápig eltekerhet.

A Balatonnál ezenkívül BalatonföldváronBalatonfüreden és Keszthelyen is nyílt BalatonBike365 Port. A bringásközpontokban klasszikus és elektromos kerékpárokat lehet bérelni, a kerékpárosok szervizelhetik a saját biciklijüket, információt kaphatnak túráikhoz, Balatonfüreden pedig egy bringáskávézóban is megpihenhetnek.

A kapolcsi BalatonBike365 előzetes online foglalás, illetve kapolcsi rendezvények idején tart nyitva. 
A túrákról és a túraútvonalakról a BalatonBiketour oldalán találtok információt. 

Címkék