Ezen a hétvégén végre elvonulnak az esőfelhők, kiderül az ég, letehetjük az esőkabátokat és nyugodtan tervezhetünk szabadtéri programokat. Az esős hetek után tökéletes időtöltésnek számít, ha egy pikniktakarón fekve élvezzük egy strandon a napsütést, de azért ajánlunk néhány aktívabb tevékenységet is: Balatonalmádiban különleges söröket kóstolhatunk, a káptalantóti Parókia Coworkingben izgalmas geológiai előadást hallhatunk a Balaton-felvidék tűzhányóiról. A veszprémi Gyárkert KultúrParkban a Bagossy Brothers Company lép fel, és egy különleges workshopon is részt vehetünk Zánkán, ahol kellemes háttérzene mellett alkothatunk. A túrabakancsot se hagyjuk otthon, vadregényes tavaszi túraútvonalakat is ajánlunk a mesés kora nyári időre.

Bagossy Brothers Company, Gyárkert KultúrPark, Veszprém, május 19.

Veszprém új pop-up rendezvényhelyszíne, a május 5-én megnyílt Gyárkert KultúrPark négy hónapon keresztül több mint 60 külföldi és magyar előadó koncertjének, zenei programjának ad otthont. 19-én, pénteken este 8-tól a Bagossy Brothers Company varázsol felejthetetlen estét a helyre egy szuper koncerttel. A 10 éve működő gyergyószentmiklósi zenekar olyan slágerekkel érkezik, mint az Olyan őAdd vissza a játékom, de sejthetjük, hogy elhangzik majd a Balaton című daluk is.

A 4990 Ft-ba kerülő jegyekért ide kattintsatok, gyorsan fogynak!

Tűzhányóktól a Magyar Tengerig – Parókia Coworking, Káptalantóti, május 19.

Jól ismert tájkép: a horizonton nagy vulkánok és lávaárak maradványai. Vagy mégsem? Mennyire nyugodt a déli parton a víz? És miért olyan egyenes ez a partvonal? Mi a felelős az összetett természeti képért: a tűz, a víz, vagy a szél? Meg persze ott a kínzó téma: ráfér-e a Föld lakossága a Balaton-jegére? És mit takar a Balaton-kérdés?

Május 19-én, 18 órától a Balatonról és a Balaton-felvidékről hallhatunk előadást, amelyet Nagy Balázs geográfus, a Földgömb magazin főszerkesztője tart a Parókia Coworkingben.

Különleges sörök hétvégéje, Tulipán Udvar, Balatonalmádi, május 19-21.

A Tulipán Udvar Balatonalmádi "gasztro- és buliudvara" a város központjában. Ez a hétvége a sörökről fog szólni: Csehország, Németország, Spanyolország és az USA legkülönlegesebb söreit is megkóstolhatjátok a Picuri Kocsma jóvoltából, május 19-én és 20-án 15 órától egészen hajnali 3-ig. Sörpong bajnokság is lesz,  amire péntek délig 2-2 fős csapatok jelentkezését várják.

A részleteket itt találjátok. (Képünk illusztráció). 

Élő zenés kreatív foglalkozás a Kisbirtok Kultbázison, Zánka, május 20.

Egy izgalmas művészetterápiás foglalkozáson vehettek részt május 20-án, 10-től 13 óráig, a zánkai Kisbirtok Kultbázison. Az On-line detox eseménysorozat a fonó hangulatát hozza vissza modern köntösben, és itt még a "phone no" szóviccnek is helye van: ezen az eseményen lehetőségetek lesz lesz letenni a telefont és visszatérni az offline világba, és átadni magatokat az alkotás élményének. A különleges atmoszférájú pajtájában, az Uljana Quartet zenéjével a háttérben készíthettek szalmakalapot vagy kopogtatót szárazvirág díszítéssel. Akkor sem kell aggódnotok, ha nem erősségetek a virágkötés, a Flora decor csapata lesz a segítségetekre a foglalkozás során!

További információt itt találtok, a jegyár 11990 Ft, jegyvásárlás itt.

Fedezz fel egy vadregényes túraútvonalat!

Végre otthon hagyhatjátok az esőkabátokat, kisüt a nap, és tökéletes idő lesz egy hosszabb túrához is. Itt az idő, hogy elővegyétek a túrabakancsokat és felfedezzétek a zöld ezer árnyalatában tündöklő tavaszi erdőket, és meghódítsátok a gyönyörű kilátást ígérő magaslatokat! Öt tavaszi kirándulást ajánlunk, a sziklaösvények között vezető szurdokon át a misztikus kolostorromig

Címkék