A Veszprém szívében található pop-up koncerthelyszín a nyitás óta folyamatosan hatalmas buliknak – négy hónapon keresztül több mint 60 külföldi és magyar előadó koncertjének – ad otthont. A Gyárkert utánozhatatlan hangulatának egyszerűen a részévé kell válni, amíg lehet, novembertől ugyanis közösségi parkként működik a hely. A dalokat egy emberként üvöltő tömeg, rock'n roll, máshol nem átélhető energiák és a veszprémi nyár – ilyen volt a Gyárkert KultúrPark Tankcsapda-koncertje, aminek leírhatatlan hangulatát fotósunk is megörökítette.

A Gyárkertet egy olyan területen alakították ki, ami több évtizeden keresztül parlagon hevert. A közel 2,2 hektáros terület korábban a Balaton Bútorgyár korábbi telephelyeként működött. 2021-ben az önkormányzat megvásárolta a helyet, ami az Európa Kulturális Fővárosa fejlesztések keretében egy kb. 4500 fő befogadására alkalmas rendezvényhelyszínként született újjá.

A Tankcsapda-koncerten több generáció is részt vett, és az biztos, hogy a rajongók, a gyerekeik, a bulizni vágyó veszprémiek és mindenki, aki itt volt, a nyár egyik legnagyobb bulijaként emlékszik majd erre az estére. 

Bár lesz itt még vad és időtlen rock'n roll, nem csak erről szól a hely. A Gyárkert KultúrParkba eddig előadók érkeztek, mint Stereo MC's, Morcheeba, vagy Paul Kalkbrenner, de a koncertet ad még a nyáron a Kraftwerk, Iggy Pop és Franz Ferdinand,  és itt rendezik meg augusztusban a Balaton Pikniket is. 

Címkék