Keresés EN

Ez is érdekelheti

Éjszakai élet

Balaton Sound 2024: 30 új fellépő, új helyre költöző nagyszínpad

Közel 30 új név került fel a nemzetközi fellépők listájára, az új helyre költöző nagyszínpadon hajnalig tartanak majd a programok.

Éjszakai élet

A Balaton Sound és az INOTA Fesztivál is bekerült Európa legjobbjai közé

A European Festival Awards díjazottjai közé két balatoni fesztivál is bekerült: a Heineken Balaton Sound és az INOTA Fesztivál.

éjszakai élet

Amikor bevette Veszprémet a rock'n roll – Fotók a Gyárkert Kultúrparkról

A Veszprém szívében található pop-up koncerthelyszín a nyitás óta folyamatosan hatalmas buliknak – négy hónapon keresztül több mint 60 külföldi és magyar előadó koncertjének – ad otthont. A Gyárkert utánozhatatlan hangulatának egyszerűen a részévé kell válni, amíg lehet, novembertől ugyanis közösségi parkként működik a hely. A dalokat egy emberként üvöltő tömeg, rock'n roll, máshol nem átélhető energiák és a veszprémi nyár – ilyen volt a Gyárkert KultúrPark Tankcsapda-koncertje, aminek leírhatatlan hangulatát fotósunk is megörökítette.

A Gyárkertet egy olyan területen alakították ki, ami több évtizeden keresztül parlagon hevert. A közel 2,2 hektáros terület korábban a Balaton Bútorgyár korábbi telephelyeként működött. 2021-ben az önkormányzat megvásárolta a helyet, ami az Európa Kulturális Fővárosa fejlesztések keretében egy kb. 4500 fő befogadására alkalmas rendezvényhelyszínként született újjá.

A Tankcsapda-koncerten több generáció is részt vett, és az biztos, hogy a rajongók, a gyerekeik, a bulizni vágyó veszprémiek és mindenki, aki itt volt, a nyár egyik legnagyobb bulijaként emlékszik majd erre az estére. 

Bár lesz itt még vad és időtlen rock'n roll, nem csak erről szól a hely. A Gyárkert KultúrParkba eddig előadók érkeztek, mint Stereo MC's, Morcheeba, vagy Paul Kalkbrenner, de a koncertet ad még a nyáron a Kraftwerk, Iggy Pop és Franz Ferdinand,  és itt rendezik meg augusztusban a Balaton Pikniket is. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Éjszakai élet

Jövőre júliusra csúsztatják a Balaton Soundot

2024-ben július 3–6. között rendezik meg a Balaton Soundot Zamárdiban, a jegyértékesítés november elején indul.

éjszakai élet

Co Lee, Sisi és iamyank is ingyen ad koncertet Veszprémben

Az Expresszó, a TEREM és a Papírkutya színpadaira olyan fellépők érkeznek, mint Sisi, Co Lee, bongor, iamyank, Lenkke, vagy Juhász Zoli.

Neked ajánlott

A