A nyitott házak hétvégéjén olyan 19-20. századi épületekbe juthatunk be Balatonalmádiban, amelyeket az év többi részén csak kívülről csodálhatunk.

Szeptember 23–24. között Pomerium – Házunk tája, tájunk háza – Múltidéző napok Balatonalmádiban címmel nyitott házak hétvégéjét rendeznek Balatonalmádiban. Az Almádiért Közalapítvány eseményén megnyitják az érdeklődők számára a 19-20. század fordulóján épült ikonikus balatonalmádi helyszíneket, villaépületeket, az ismertebb intézményeket, szállás- és vendéglátóhelyeket, ahol kisebb műsorokkal, tematikus, az adott helyre vonatkozó előadásokkal várják a közönséget.

A szervezők közleményükben kiemelik, hogy várják azoknak a balatonalmádi ingatlantulajdonosoknak a jelentkezését is, akik a programhoz csatlakozva lehetővé teszik, hogy megismerhessék Balatonalmádi történelmének részét képező ingatlanjaikat.

A nyitott házak hétvégéjét az Almádiért Közalapítvány, a Bauxitkutató Természetjáró Egyesület, valamint együttműködő partnereik és számos helyi civil szervezet hozta létre a Kortárs Építészeti Központ Balaton-Felvidék Tájtéka projektszervezete, valamint az Európa Kulturális Fővárosa Veszprém projekt támogatásával.

További részletek itt

Forrás: MTI

Címkék