148 ezer ember látogatott el a tíz nap alatt a Művészetek Völgyébe, a második szombaton pedig a fesztivál történetében másodszor került ki a teltház tábla.

A Művészetek Völgyébe idén – 2022-höz hasonlítva – 28 ezerrel többen látogattak el, ez új látogatócsúcsot jelent, olvasható sajtóközleményükben. A második szombaton (július 29-én) pedig a fesztivál történetében másodszor kerülhetett ki a teltház tábla, méghozzá a 10 éves Bagossy Brothers Company koncertjén.

2200-nál is több program, jubileumok és búcsúkoncertek is várták idén a látogatókat, de rengeteg alkotás is született. A fesztivált a Bohemian Betyars koncertjével nyitották, a Quimby-vel zárták, a kettő között pedig olyan előadókra tombolhattunk, mint a 30Y, az Aurevoir., a 10 éves Bagossy Brothers Company, a Blahalouisiana, a Budapest Bár, a Carson Coma, a Csaknekedkislány, Csík-Presser-Karácsony Dal a miénk 2.0 című előadása, az Elefánt, az Esti Kornél, a hiperkarma, az Irie Maffia, a Margaret Island, a Lóci Játszik, a Vad Fruttik, a különleges, félakusztikus koncerttel érkező Punnany Massif – akik először játszottak a Völgyben – és a szintén elsőbálozónak számító Belga – írják.

10 éves a We Love Balaton

Idén 10 éves oldalunk is kitelepült vándorkiállításával a Művészetek Völgyébe a kapolcsi Fiók udvarba. Az Analógia című pop-up tárlat a We Love Balaton állandó fotósának, Kőrösi Tamásnak az analóg képeiből áll, mely a balatoni nyarak esszenciáját idézik meg. A kiállítás következő helyszíne a Keszthelytől negyedóra autóútra található Szentgyörgyvár lesz a Margófeszt ideje alatt.

2024-ben július 19. és 28. között lesz újra Művészetek Völgye Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden. 

Címkék