Szépségversenyek 100 évvel ezelőtt, villaépítések a századfordulón, török kor Somogyban, az alapítólevelek kora és We Love Balaton ajánló – összeért a déli és az északi part, legalábbis a 2023-as Északipart magazinban.

1931-ben, közel 100 éve akkora volt az érdeklődés a Balaton Tündére szépségversenyre, hogy különvonatokat kellett indítani Budapestről, sőt, kiszállt a rendezvényre az akkor már létező Híradó stábja is. Nem csoda, hogy mindenki részt akar venni rajta, két évvel azelőtt egy keszthelyi lánnyal, Simon Böskével volt tele a világ összes társasági lapja, aki megnyerte az Európa szépe címet, és lett rengeteg fiatal lány példaképe. A szépségkirálynő és a versenyek történetéről is olvashatunk az Északipart idei számában.

Azt is megtudhatjuk, miért láthattunk ennyiféle autót-motort a '80-as, '90-es években, miért nem volt jó fagylaltosnak lenni a '70-es években, és milyen változásokat hoz a borászok szerint a klímaváltozás.

A magazinban kivételesen déli parti témák is helyet kaptak: megtudhatjuk, kiknek köszönhetően épült a fonyódi villasor, hogyan éltek Somogyban az oszmán korban és milyen helyeket ne hagyjatok ki semmiképp, ha arrafelé jártok – utóbbi összeállítás a We Love Balaton ajánlásával készült. 

Az Északipart magazin legújabb, 2023-as számáról – melynek tartalmi együttműködése volt a We Love Balatonnal – itt tájékozódhattok.

Címkék