Keresés EN

Ez is érdekelheti

látnivalók & kultúra

Megmentett neonokból nyílik szabadtéri múzeum a Káli-medencében

Világító neonfényekkel telik meg a mindszentkállai Káli-kapocs, szombaton ugyanis megnyílik a kultkocsma szabadtéri neonmúzeuma.

A mindszentkállai Káli-kapocs eddig is kitűnt az átlagos kocsmák közül: rendszeres koncertjeivel és programjaival, finom ebédmenüivel igazi kultikus központként működik. A többféle helyről gyűjtött berendezési tárgyaik között évek óta szerepel néhány mentett neon is. Ezek száma mostanra annyit nőtt, hogy szombaton – stílszerűen egy koncert kíséretében – megnyílik neonmúzeumuk is.

 

„Célunk az eddigi összegyűjtött, megmentésre váró neonok új kontextusba helyezése, hogy ezekből az elfeledett nagyvárosi hulladékokból a Káli-kapocs hátsó udvarán egy bemutató teret biztosítsunk”

„Célunk az eddigi összegyűjtött, megmentésre váró neonok új kontextusba helyezése, hogy ezekből az elfeledett nagyvárosi hulladékokból a Káli-kapocs hátsó udvarán egy bemutató teret biztosítsunk”

– írja a kultkocsma Facebook-oldalán. Megkeresésünkre Bánlaki Balázs, a Káli-kapocs tulajdonosa azt mondta, idén három neonfényes reklámtáblával bővült a gyűjteményük, ezeket sikerült is felújítaniuk (nagyobb belenyúlás nélkül, de úgy, hogy a világítás működhessen). Így kilenc darab neonnal nyílik meg a szabadtéri múzeum, melyet a Káli-kapocs hátsó udvarán lehet megtekinteni. Balázs persze hozzátette, hogy a gyűjtés korántsem áll le, szeretnék, ha még több neont sikerülne megmenteniük a jövőben.

A megnyitó szeptember 23-án, szombaton lesz, este 20 órától a magyar rockegyüttes, a Sonny and his Wild Cows zenekar énekese-gitárosa hozza el a '40-es, '50-es évek Amerikájának zenei sokszínűségét, vagyis a blues, a rock and roll és a jazz dallamait. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

új hely Gasztró

Megvan, ki költözik a balatonfüredi MÓR24 helyére

A Velencei-tó népszerű bisztró és delikátja, a Groenk Balatonfüreden, a MÓR24 helyén nyitja meg újabb egységét.

Látnivalók & kultúra

Ennél meghittebb mini „nappalit” aligha találunk az ünnepek alatt

Karácsonyi fényekkel és kényelmes fotellel vár a Zamárditól 15 km-re található település apró buszmegállója.

Látnivalók & kultúra

Idén is látogatható Közép-Európa legnagyobb, templomban épített betleheme

A több mint ötven négyzetméteres, Balaton mellett található alkotást idén is megcsodálhatják a látogatók.

Aktív

A brunchtól a korcsolyázásig – Ilyen egy tökéletes téli nap a Balatonon

Az ünnepi készülődés közben vagy után jól jön egy olyan nap, amikor a Balaton látványa segít egy kicsit lelassulni és kisimítani az idegeinket.

Neked ajánlott

A