A zsidó múltat felidéző, ingyenes vezetett sétákat tartanak szeptember 29. és október 1. között a MAZSIKE Sétafesztiválon.

Veszprémben, Balatonfüreden, Inotán és Szentgálon is megismerkedhetünk a zsidó múlt értékeivel a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (MAZSIKE) sétafesztiválján. Szeptember 29. és október 1. között ugyanis vezetett sétákat tartanak az említett településeken.

A MAZSIKE Sétafesztivált hagyományosan emlékfa ültetésével kezdik: Schweitzer József (1922-2015) rabbi emlékére ültetnek facsemetét Veszprémben, de Szentgálon a Weisz család tiszteletére botlatókövet helyeznek el. A különböző tematikájú séták érintik Balatonfüreden a zsinagógát és a rabbiházat, Veszprémben az egykori veszprémi malmok helyszíneit, a Zsidó-udvart, Várpalota-Inotán pedig a hőerőművet és területét, vele együtt a művelődési házat is. A pénteki napot az Erkel Ferenc Városi Fúvószenekar koncertje zárja majd.

A programon való részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött. Első nap reggel közös MAZSIKE buszjárat indul idegenvezetéssel a Budapest-Veszprém-Budapest viszonylatban. (A buszigényt a sétánál lehet jelölni.) Tovább infók itt.
Forrás: MTI, MAZSIKE honlap 

Címkék