Keresés EN

Balatonfüred óvárosi részén találjuk a Zsidó Kiválóságok Házát, ahol tudósok, matematikusok és orvosok életét mutatják be. Az egykori Szent Margit-templom, majd zsinagóga helyén nyílt ház a holokausztra való emlékezésen túl célként fogalmazza meg a zsidó alkotók által létrehozott művek bemutatását. Az Einsteintől napjainkig – Zsidók és csúcstechnika elnevezésű állandó kiállításnál igénytől függően válogathatunk többek között magyar, női, izraeli tudósok tematikái közül. A földszinten elhelyezett információs panelek mellett audio guide használatával szerezhetünk sok érdekes információt egy-egy személy életéről, de egy rövid tárlatvezetés keretén belül körbe lehet járni a templomteret is, ami közösségi térként is funkcionál, valamint rendezvényeknek is otthont ad, legyen szó akár koncertről, könyvtári programról, vagy börzéről.

Cimkék

Hasonló tartalmak

új hely Gasztró

Groenk Deli

A Groenk Deli, a Velencei-tó népszerű bisztró és delikátja már ismerős lehet, most pedig Balatonfüreden, a MÓR24 helyén találjuk meg újabb egységét. A Jókai Mór utca 24. szám alatt termelői portékákat szerezhetünk be, valamint faszenes grillen készült ételeiket is megkóstolhatjuk.

új hely Gasztró

Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch

Siófok Balatonszéplak városrészébe az Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch vonzza a pizza és a villásreggelik rajongóit a retró hotelekről ismert part közelébe. A hely a Törekiben található étterem, az Egy Csipet Nádas „kis testvére”, ahová hosszú várakozás és az éttermi körök nélkül élvezhetünk például egy finom nápolyi pizzát.

Szállás

Hunguest Hotel Helios

A teljesen felújított, tágas szobákkal rendelkező Hunguest Helios szálloda egy öthektáros őspark szívében fekszik, itt egyszerre élvezhetjük a természet szépségét, a gyógyvíz hatásait, a kényeztető wellness-szolgáltatásokat és a gasztronómiai kínálatot is.

új hely Gasztró

Az Igazi Bisztro

A káptalantóti Liliomkert Piactól pár száz méterre található egy igazán hangulatos pékség, Az Igazi Bisztro, mely tökéletesen beleillik a káptalantóti nyugalomba.

Neked ajánlott

A