Bréking / balaton

szerkesztés

Mutatjuk, mi épül a Club Aliga területére

Szerzők

  • we love balaton

2023. 01. 19. 15:12

Luxushotellel nem, de új kikötőépülettel bővülni fog Balatonvilágos. A nemrég jóváhagyott építési engedély szerint korszerűsítik a strandot, valamint lakó- és üdülő ingatlanokat is építenek a Club Aliga területére.

Évek óta változó látványtervek, lakossági és civil szervezeti tiltakozások, környezetvédelmi engedélyek megadása, majd visszavonása után nemrég új – 2022. októberében leadott – terveket hagytak jóvá a Club Aliga területfejlesztésére vonatkozóan, számolt be az Építészfórum.

Az Aliga Ligetnek nevezett projektben átépítik és bővítik a kikötőt, ez Balatonvilágos 295/6 helyrajzi szám alatti ingatlan, melynek látványtervei a következő fotókon láthatók.

Fotó: ÉTDR

A fejlesztés részeként korszerűsítik a strandot, valamint lakó- és üdülő ingatlanokat is építenek a területen. A korábban magaspart tetejére tervezett luxushotel-fejlesztés azonban nem valósul meg. Létrehoznak majd egy főteret (Agórát) is, melyet szolgáltató, kereskedelmi és vendéglátóipari helyiségekkel látnak el.

Fotó: ÉTDR

Az 540 méteres parti sáv közhasználatának fenntartásáért legutóbb az Aligai Fürdőegyesület emelt szót, információik szerint felparcellázták ezt a részt, és több telekre már adásvételi szerződést is kötöttek.

Az Építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokat Támogató elektronikus Dokumentációs Rendszerben (ÉTDR-ben) bárki számára hozzáférhetők az építési tervek.

Hasonló tartalmak

Admin mode