Keresés EN

Aktív

6000 négyzetméteres kutyabarát park nyílik Balatonfüreden

A kutyabarát terület a tervek szerint a 71-es úttól pár száz méterre található Lapostelki útnál lesz, és az év végére készül el. A parkot a Balaton Fejlesztési Tanács támogatásával és az önkormányzat saját forrásából valósítják meg.

Kosler Zoltán városfejlesztési irodavezető a Veol.hu-nak a helyszínen elmondta, hogy a mintegy hatezer négyzetméteres kutyabarát közpark az első ilyen jellegű beruházás Balatonfüreden. Bevezetik a területre az ivóvizet, gondoskodnak a locsolásról, a közvilágításról, elhelyeznek több hulladékgyűjtőt is. Könnyen lehet majd parkolni is a terület közelében.  

Gáspár Ákos önkormányzati képviselő, az Északbalatoni Ebmentő Egyesület tagja, a helyi menhely önkéntese hozzátette, hogy a későbbiekben állatvédelemmel, felelős állattartással kapcsolatos rendezvényeket szerveznek majd a közparkban az egyesület és a helyi menhely bevonásával.

Terveik szerint a munkálatokkal év végére végeznek.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Aktív

Egy teljesen új nyomvonalon is körbetekerhetjük a Balatont

Egy 400 kilométer hosszúságú, nem hagyományos kerékpárúton vezető, de kitáblázott útvonalon is körbetekerhetjük a Balatont.

Aktív

A Balaton-felvidéki tanúhegyekre hivatkozva lefújták egy napelempark építését

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a tájkép megóvására hivatkozva a védelmébe vette a Tapolca melletti területet.

Aktív

7 kerékpáros útvonal tavaszra, ha unod a Balatoni Bringakört

7 útvonalat ajánlunk azoknak, akik már teljesítették a Balatoni Bringakört, és szívesen felfedeznének valami újat, és persze azoknak, akik nyeregbe pattannának az enyhe télvégi napokon.

Neked ajánlott

A