Egy átalakított építkezési konténerben, a körforgásos gazdaság jegyében nyílt meg Veszprém első szabadtéri csereberepontja a Cholnoky úton.

A csereberepont a Cholnoky Jenő út 34. szám alatt, a Feltöltő Ponttal, vagyis a "csomagolásmentes bolttal" szemben található.

A gyűjtőhely kialakításához a dániai használaton kívüli, átalakított hajókonténerek szolgáltak mintának, amelyek szabadtéri cserepontként, vagyis swop-boxként a dánok mindennapi életének részét képezik, írja a Vehir.hu. A veszprémi cserepont egy építkezéseken használt konténerben kapott helyet.



A gyűjtőhely használati útmutatója szerint itt pénzmozgás nélkül lehet hasznos eszközökhöz jutni, vagy megszabadulni saját használaton kívüli tárgyainktól, amiket a konténer polcain helyezhetünk el. Úgy is el lehet vinni azt, amire szükségünk van, hogy nem hagyunk ott cserében semmit.

A szabályok szerint ruhákat, bútorokat, sérült és elromlott eszközöket nem, de minden más háztartási, vagy szórakozási terméket, edényt, könyvet, játékot, stb. ott lehet hagyni a cserebereponton. Mennyiségi limit nincs, a méretekkel kapcsolatban pedig az a kérés, hogy kézben is hazavihető legyen az, ami megtetszik valakinek.

A swop-box megvalósításában a Continental, a VKSZ által életre hívott Városom Veszprém Egyesület is részt vett.  

Címkék

Elérhetőségek

Csere-pont (Swop-box) 8300 Veszprém, Cholnoky út 34.