Keresés EN

látnivalók & kultúra

Felolvasások a várban – Irodalom Éjszakája Veszprémben

Egyénileg összeállított irodalmi sétán hallgathatunk kortárs világirodalmi szövegeket az Irodalom Éjszakáján Veszprémben.

November 9–11. között, három estén át 27 szerzőtől olvasnak fel műrészleteket a veszprémi vár hangulatos helyszínein a Pannon Színitanoda (PASZTA) tanárai és hallgatói. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa által életre hívott Irodalom Éjszakája a kortárs világirodalmat népszerűsíti. 

A felolvasásokra 9 különböző helyszínen párhuzamosan kerül sor: mindenütt egy adott szerző művének 10-15 perces részlete hangzik el félóránként. Az első felolvasás 19 órakor, az utolsó 21.30-kor kezdődik, így egy este folyamán akár 6 különböző szöveg is meghallgatható – olvasható a programról szóló sajtóközleményben.

Mindenki maga állíthatja össze az aznapi irodalmi barangolásának útvonalát, ehhez nyomtatott térkép szolgál segítségül. A felolvasott szövegek idei témáját a lábnyomok kulcsszó adja.

A programon való részvétel ingyenes és előzetes regisztrációt sem igényel.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Idén is látogatható Közép-Európa legnagyobb, templomban épített betleheme

?>

A több mint ötven négyzetméteres, Balaton mellett található alkotást idén is megcsodálhatják a látogatók.

A brunchtól a korcsolyázásig – Ilyen egy tökéletes téli nap a Balatonon

?>

Az ünnepi készülődés közben vagy után jól jön egy olyan nap, amikor a Balaton látványa segít egy kicsit lelassulni és kisimítani az idegeinket.

Bezár a kőröshegyi Völgyhíd Konyha & Rét

?>

A tulajdonos betegsége miatt 2024 januárjától bezár a kőröshegyi vendéglátóhely.

Fonyódot már a 19. századi gerillafürdőzők is imádták

?>

A partszakasz adottságait egy itt kiránduló társaság fedezte fel, így idővel Fonyód és Bélatelep lett a jómódú nyaralók egyik bázisa a partszakaszon.

Neked ajánlott

A