Keresés EN

balaton

Így látszódott a sarki fény a Balatonról – Fotók

Vasárnap este országszerte látható volt az északi fény, mutatunk néhány Balaton környéki felvételt a különleges és hazánkban ritkán látható jelenségről.

Az Időkép fonyódligeti webkameráján november 5-én, vasárnap már naplemente előtt, fél 6 után látszódott a felcsillanó sarki fény, mely később egyre nagyobb intenzitással látszódott, visszatükröződve a Balaton felszínén is.

Szinte az egész országból látni lehetett a különleges fényjátékot a tiszta időnek köszönhetően. Az Időkép információi szerint az úgynevezett KP-index – mely egy globális index, ezzel mérik a geomágneses aktivitást – már délután 6-ost jelzett, este 18 órakor pedig 7-esre váltott. Az index értéke – mint írják – 0-tól 9-ig terjedhet, a 0 inaktivitást jelöl, míg a 9-es extrém geomágneses vihart – ez a fotókon is látható sarki fény (aurora borealis).

Íme még több fotó a Balaton környékéről! 

Az Időkép oldalán videón is láthatjuk a természeti csodát.

Cimkék

Hasonló tartalmak

5 kedvenc ékszerészünk, akik hordhatóvá teszik a Balatont

?>

Ebben a cikkben 5 olyan, balatoni kötődésű ékszerészt gyűjtöttünk össze, akiknek a termékeivel nem lehet mellélőni!

Levágták a balatonaligai Kádár-sziget ikonikus fűzfáját

?>

Az Aligai Fürdőegyesület Facebook-posztjában számolt be a balatonvilágosi Club Aliga 2 sétányon történt természetkárosításról.

balaton

Végéhez ért a Sió-zsilip megújítása, hamarosan megnyitják bejárható „szigetét"

?>

Befejezték a Sió-zsilip átépítését, ami közösségi tér funkcióját 2024 tavaszától töltheti majd be, rajta kilátóval és egyéb látványelemekkel.

balaton

Vízminőségi kutatóállomásokat helyeztek a Balatonba

?>

Mérőműszerekből álló kutatóállomást helyeztek a Balaton négy különböző pontjára, mellyel a tó klímaváltozáshoz való alkalmazkodását is vizsgálják.

Neked ajánlott

A