Keresés EN

Aktív

Városismereti sétával, Bagossy Brothers Company-koncerttel nyílik meg az adventi vásár Siófokon

November 30. és december 3. között Siófok55 Városnapi forgataggal ünnepelhetjük várossá válásának jubileumát Siófoknak, ezzel párhuzamosan pedig az adventi vásár is megnyílik. Ingyenes programok, koncertek, városismereti séta, de animációs lézershow is szerepel a programok között.

Idén ünnepli 55 éves várossá válási jubileumát Siófok, ezt megünnepelve egy 4 napos Siófok55 Városnap nevű programsorozattal készülnek november 30. és december 3. között. 

Több, a városhoz kötődő alkotóművészt és szervezetet fókuszba állító kulturális események várnak ránk ezeken a napokon. Kiállításmegnyitó, Varga Imre100: 50 vers 50 grafika könyvbemutató, faültetés, óriástorta, Siófok55 kvízjáték, városismereti interaktív séta és időkapszula-elhelyezés is szerepel a programok között. December 2-án este egy animációs lézershow keretében elevenedik meg Siófok múltja és jelene a város központjában.

Ráadásul a Víztorony és kiállítóterei, valamint a Kálmán Imre Emlékház nyitvatartási időben ingyenesen látogatható a városnapi hétvégén. Siófok Fő tere adventi fényárba borul az esemény kezdetére, ahol modern fényinstallációk, fotópontok, óriás adventi koszorú, új betlehem és az Aranycsengő Adventi Vásár varázsolja a látogatókat ünnepváró hangulatba a Víztorony körül – derül ki a szervezők közleményéből. Az adventi hangulattal teli estéket a helyi zenekarokon kívül a Bagossy Brothers Company koncertje (december 2-án 19 órától) is színesíti.


A Siófok55 Városnap a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg. További infók itt.

Cimkék

Hasonló tartalmak

A brunchtól a korcsolyázásig – Ilyen egy tökéletes téli nap a Balatonon

?>

Az ünnepi készülődés közben vagy után jól jön egy olyan nap, amikor a Balaton látványa segít egy kicsit lelassulni és kisimítani az idegeinket.

Ingyenes jégpálya nyílik Keszthelyen

?>

December 15-én Keszthelyen, a Balaton-parton egy kör alakú, 20 méter átmérőjű, ingyenes jégpálya nyílik.

Így hangolódj az ünnepekre a Balatonnál! – Alternatív adventi kalendárium

?>

Az ünnepi rohanásra az egyik legjobb gyógyír a téli Balaton, ahol színes programokkal és elcsendesedésre hívó helyszínekkel hangolódhatunk.

Advent a Balatonnál – 15 szuper program decemberre

?>

Nyakunkon a december, közeleg a karácsony, és erre a Balaton körüli vendéglátóhelyek is felkészültek.

Neked ajánlott

A