Balatonfüred három jégpályáját összekötő jégfolyosóján is korcsolyázhatunk már ezen a télen.

December 1-jén megnyílik a balatonfüredi Zákonyi utcai jégpálya, a hónap közepétől azonban a megszokottól eltérő élményekre is számíthatunk: egy három jégpályát összekötő jégfolyosóval bővül majd a terület, számolt be a Balatonfüred.hu oldala. 

A Zákonyi jégpályáról tehát másik két új pálya is elérhető lesz, amit a Vitorlás térnél, valamint a Tagore sétánynál alakítanak ki. Így összesen egy kilométeren keresztül lehet majd nagyobb irányváltások nélkül korcsolyázni a városban (mint írják, a fapalánkokkal védett jégfolyosó külön pályán biztosítja majd az oda-vissza csúszkálást).

Jéghokihálókat, jégtekeszettet és korcsolyázást elősegítő állatfigurákat is igénybe vehetünk majd a korcsolyákon kívül, de lesz büfé, melegedő, kölcsönző sátor, és értékmegőrző szekrények is – írják. A pályára belépni a Zákonyi utcai és a Vitorlás téri jégpályán lehet majd. 

Változik a közlekedés

A Balatonfüred.hu információi szerint a vízparti sétányt gyalogosan a jégfolyosó felett kialakított gyalogos hídon (a Vitorlás térnél) lehet majd elérni, de kisebb kerülővel a park, a vízpart és az épületek is mind megközelíthetők maradnak. A Vitorlás téri buszmegállót ideiglenes megszüntetik, helyette a Halászkert étterem keleti oldalán lehet majd felszállni a buszokra. Az autós közlekedést is érintik változások: a Jókai utcáról az Écsy László utcán jobbra kanyarodva lehet majd tovább haladni, a Zákonyi utca felől átmenetileg zsákutca lesz – teszik hozzá. 

Az új jégpályarendszert várhatóan december közepétől 2024. január végéig fogják üzemeltetni. A belépők árai a teljes műjégpályára: a felnőtt 1600 Ft, a diák 1100 Ft, a 3-14 év közötti gyerekjegy 800 Ft (a fürediek számára egyéb kedvezményeket biztosítanak). 

Címkék