Bejelentették a 2024-es Balaton Sound első fellépőit.

„Fellép nálunk az idén Grammy-díjat kiérdemlő Purple Disco Machine, az aktuális dance színtér egyik legkarizmatikusabb alakja, James Hype, az underground elektronika szupersztárjaként emlegetett Paul Kalkbrenner, az új lemezével érkező Marshmello vagy Timmy Trumpet, de itt lesz a dance-porondon új korszakába lépő John Newman is” – derül ki az MTI-hez eljuttatott fesztiválközleményből. 

A Balaton Sound kezdetét jövőre júliusra halasztották, így 2024. július 3–6. között vehetünk részt rajta Zamárdiban. 

Csiszár Virág, a fesztivál booking menedzsere szerint a fellépőlista összeállításánál kiemelt szempont volt, hogy az elektronikus zenét kedvelő látogatók széles táborából mindenki találjon magának kedvenc előadót. „Szem előtt tartottuk, hogy az utóbbi évben nagyon népszerű keményebb, hardstyle, hard techno műfajok képviselői jövőre nagyobb teret kapjanak a fesztivál nagy helyszínein is. A most bejelentett nevek közül ilyen például Nico Moreno vagy Ben Nicky”.

Nico Moreno a francia újhullámos techno ismert képviselője, aki a műfaj keményebb oldalát képviseli, erős indusztriális beütéssel. Ugyancsak a fellépők között lesz a brit Switch Disco, Dan Creasy és Nikos Kalogerias duója, amely a house, az electro és a tech-house keverékét játssza. Ben Nicky jelenleg az egyik legfoglalkoztatottabb elektronikus művész, a TikTok-on mintegy egymilliárd megtekintést ért el.

A belga világsztár, Lost Frequencies szintén fellép a jövő évi Soundon, idén októberben megjelent legújabb hanganyagát fogja bemutatni Zamárdiban Will Sparks. A szintén fellépő Nervo pedig egy ausztrál dj-producer ikerduó, Miriam és Olivia Nervo formációja, amely évek óta a világ első számú női dj produkciója.

További infók itt.

Forrás: MTI

(Borítókép: MTI/Bodnár Boglárka)

Címkék