Szigligeten több mint 500-an merültek a 3 fokos vízbe, de volt újévi fürdőzés többek között Balatonalmádiban, Siófokon és Ábrahámhegyen is.

A hagyományos szigligeti újévi csobbanáson a Veol.hu cikke szerint 517-en vettek részt. A rendezvény szervezői még december 24-én vitték be fürdőruhában a feldíszített karácsonyfát a Balatonba, amelyért január elsején a fürdőzők versenyre keltek, kihozták a 3 Celsius-fokos vízből. Nem maradt el a fürdőzés utáni koccintás sem, a strandon a helyi vendéglátósok és borászok meleg italokkal, babgulyással, lángossal, kürtőskaláccsal várták a csobbanókat és az érdeklődőket.

Csobbanás a Balaton több strandján is voltmerültek Balatonalmádiban, Siófokon, Balatonszemesen, Ábrahámhegyen, december 31-én pedig a tapolcai Malom-tóban is. Balatonakarattyán a Bercsényi Strandon mártóztak meg a vízben a legbátrabb strandolók. Tavaly a fürdőzés családias közösségi eseménynek indult, de rengetegen jöttek el, ezért az idei alkalomra még jobban készültek – írták a szervezők a Facebookon. Az újévi merülés után a Nomád mobil szauna jóvoltából a felmelegedés sem volt gond

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szilveszterkor közleményében arra figyelmeztetett, hogy aki csobbanni szeretne, csak a magas szintű egészségügyi ellátást biztosító partszakaszokon tegye, mert a néhány fokos vízben még a jó egészségi állapotban lévők is könnyen bajba kerülhetnek. 

Borítókép: Katona Tibor/MTI

Címkék