Keresés EN

Aktív

Ezért érdemes várni a bicikliszezont: Új szakasz a Kis-Balatonnál

Ha már most a balatoni bringázást tervezitek, érdemes számolni a Kis-Balaton térségében nemrég elkészült, 12 km-es, négy települést összekötő kerékpárúttal. Az új szakasz elérhető a Balatoni Bringakörről.

A közel 12 km-es, a Széchenyi 2020 program keretében 2023 decemberére elkészült bicikliút Egeraracsát, Esztergályhorvátit, Zalaszabart és Zalaszentmártont köti össze, írta az MTI. 

Az új, pihenőhelyekkel és szervizelési pontokkal is kiegészített útvonal több meglévő kerékpárúthoz is kapcsolódik: rácsatlakozhattok a Zalavár és Balatonhídvég közötti, a nyugat-balatoni kerékpárúthoz, és arra az útvonalra is, ami a kis-balatoni kerékpárút-hálózatot a Balatoni Bringakörrel köti össze, és ami Balatonberény, Balatonszentgyörgy és Vörs között halad.

Érinti az útvonal az országos kéktúrát és a Via Sancti Martini (Szent Márton) zarándokutat is.

Ez az extra kitérő izgalmas opció azoknak, akik már jó párszor teljesítették a Balatoni Bringakört, és szívesen felfedeznének valami újat. Az új bringaúttal még könnyeben megközelíthetővé válik kerékpárral a Balaton, a Kis-Balaton, Zalakaros, Kehidakustány és Lenti is.

Borítókép: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Cimkék

Hasonló tartalmak

Aktív

7 ok, amiért nagyon várjuk a tavaszt a Balatonnál

Mutatunk néhány okot, amiért érdemes időt tölteni a tó környékén, ráadásul három hosszú hétvége is lesz a következő időszakban.

Neked ajánlott

A