A European Festival Awards díjazottjai közé két balatoni fesztivál is bekerült: a Heineken Balaton Sound és az INOTA Fesztivál.

Nem akármilyen eredményekkel zárult a European Festival Awards 2023 díjátadója a hollandiai Groningenben: két balatoni fesztivál, a Heineken Balaton Sound és a tavaly elsőként megrendezett INOTA Fesztivál is ott van Európa legjobb fesztiváljai között.

A Heineken Balaton Sound a Best Medium-Sized Festival kategóriába, az INOTA Fesztivál pedig a Best Small Festival kategóriába került be. A 2023-as Soundon Zamárdiban a világ legjobb DJ-it listázó top százas névsorból húsz előadó is fellépett, a fesztivál B my Lake zónájában pedig az elektronikus zene legismertebb művészei álltak színpadra.

Első, de nem utolsó?

Az első, augusztus 31. és szeptember 3. között megrendezett INOTA Fesztiválon száznál is több zenésszel, DJ-vel, fényművésszel és vizuális alkotóval találkozhattunk az elhagyatott, Várpalota mellett található Inotai Hőerőmű területén. Bízunk benne, hogy a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa egyik legizgalmasabb programja idén is folytatódhat a jellegzetes hűtőtornyok környezetében.

A hazai fesztiválok közül a Sziget Fesztivál nyert még, ráadásul több kategóriában. 

Címkék