Megnyílt a nevezési lehetőség az idei Balaton-átevezésre.

Elindult az előnevezés a 2024-es Hervis Balaton-átevezésre, amelyet idén július 27-én, szombaton rendez meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség – adta hírül az MTI. A központ Zamárdi szabadstrandja lesz, a résztvevők innen indulva Tihany felé veszik az irányt, majd egy fordulót követően visszaevezve teljesíthetik a nyolc kilométeres távot.

Az idei évtől az indulók eldönthetik, hogy milyen idősávban szeretnének majd vízre szállni: a délelőtti idősávot választók 10 és 12 óra között, a délutánira jelentkezők pedig 12 és 14 óra között rajtolhatnak el. Az útvonalat a szokásoknak megfelelően bármilyen kézzel hajtható vízi járművel teljesíteni lehet, a célba érkezőket a parton várja majd a befutóérem, emellett az egyes kategóriák három legjobbját külön is díjazzák – teszik hozzá.

Az online előnevezési időszak július 24-ig tart, az elsők között regisztrálók azonban kedvezményes áron vehetnek részt az átevezésen és megkapják az esemény hivatalos pólóját is. Az átevezés napján, azaz július 27-én korlátozott számban még a helyszínen is lehet majd nevezni.

(Borítókép: Kálló Péter - We Love Balaton)

Címkék