Újabb sztárfellépőt jelentett be a VeszprémFest: július 17-én, este 9 órától az argentin tenor legenda, José Cura lép fel a História Kert nagyszínpadán. A csak erre az alkalomra összeállított műsorban argentin népdalok és operaáriák egyaránt helyet kapnak.

José Cura kifejezetten a veszprémi közönség kedvéért összeállított, csak itt hallható, Argentin dalok és olasz áriák című programjával érkezik negyedik VeszprémFest előadására.

„A VeszprémFesttel közös 20. évfordulóm alkalmából olyan műsort állítottam össze, amelynek első felében hazám zenéjét mutathatom be a közönségnek. A program szülőföldem dalainak meghitt kamarahangzásából indulva építkezik, hogy aztán az operairodalom nagy áriáiból és duettjeiből álló grandiózus repertoárral teljesedjen ki” – mondta José Cura.

A História Kertben elhangzó előadásban Piazzola, Carlos Guastavino és Alberto Ginastera átiratok mellett Verdi és Puccini operák, köztük a Nabucco, a Végzet hatalma, a Tosca, a Rigoletto és az Otello áriái közül is válogat. A műsorban Bizják Dóra (zongora), Barbora Kubíková (gitár) Pasztircsák Polina (szoprán) és az alkalomra szimfonikus zenekarrá bővülő veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar is közreműködik.

José Cura napjaink egyik legtöbbet foglalkoztatott művésze, aki pályafutása során fellépett az összes jelentősebb operaszínpadon, többek között Torinóban, Londonban, Párizsban, Rómában, Prágában és Bécsben is. Legemlékezetesebb alakítását 1997-ben a Berlini Filharmonikusokkal és Claudio Abbadóval Verdi Otellójaként nyújtotta, de Saint-Saëns Sámsonjaként is beírta magát az operatörténelembe.

Ez a negyedik alkalom, hogy a veszprémi fesztiválon koncertet ad: 2004-ben az akkor 42 éves művész máig emlékezetes fellépésével indult a fesztivál, amelyet ezt követően 2010-ben és 2018-ban is megtisztelt jelenlétével.

Az ötnapos VeszprémFesten színpadra lép még a Milky Chance, Paloma Faith, Gregory Porter, a Toto és Snétberger Ferenc, aki három nap három különböző műsort ad elő.

További információ és jegyek a fesztivál honlapján

(Borítókép: VeszprémFest)

Címkék