A mintegy 8000 négyzetméternyi rózsakert alaprajza koncentrikus körökből áll majd. A területen piknikezésre, pihenésre alkalmas területeket alakítanak ki, az ide épülő pavilon pedig házasságkötések helyszíne lehet.

A mintegy nyolcezer négyzetméternyi rózsakert területén, Révfülöpön egy többfunkciós, mai tájépítészeti megoldásokkal, növényalkalmazással kialakított tér jön létre, számolt be a Veol.hu. A rózsák kertjének új alaprajza felülnézetben koncentrikus körökből áll majd, a rózsaágyások könnyen körbejárhatók, a köztük lévő gyepfelületek is hozzáférhetők lesznek. Létrehoznak egy olvasókertet is, amelynek a közepén nagy méretű, kényelmes fa fekvőpadokon lehet pihenni.

A piknikkert egy összefüggő nagy gyepes felület lesz a part menti részen, egy-két új, kisebb méretű díszfával. Ide a bringásokat is várják, a helyszínre e-bike töltőt és kerékpártárolót is telepítenek. De kialakítanak egy „menyegzőkertet” is, ami a piknikkerthez csatlakozó, meghitt kertrész lesz – az ide épülő pavilonban házasságkötésekre is sor kerülhet. A korábbi park ezenkívül egy új területrésszel bővül, a keleti oldal térkövezetét elbontják, helyén egy sétaliget jön létre, amely a „történetek kertje” elnevezést kapta. Ezen a területen Révfülöp történetéből kapnak ízelítőt a sétálók, kisebb méretű interaktív táblák segítségével. A terület délnyugati sarokrészén pedig egy nyugodt, természetközeli pihenőliget épül ki. Az „évszakok kertjében” a helyi természetes környezetet, a vízi flórát és faunát mutatják be.

Mint írják, az egymilliárd forint összértékű fejlesztés részét képezi a vízrendezési problémák megoldása, a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése és a fejlesztéssel érintett terület használatához szükséges közművek bekötése is. A terület mellett megújul a Tó-parti Galéria és a polgármesteri hivatal is.

(Borítókép: Fortepan / Ferencz Zoltán Zénó)

Címkék