9450 forint helyett 4950 forint lesz az országos kerékpárbérlet március 1-től.

Március 1-től új bérletrendszert vezet be a MÁV, aminek a jelentősen megemelt, eredeti tervek szerint 9450 forinton megvásárolható kerékpáros országbérlet is része lett volna. A Magyar Kerékpárosklub hivatalos levelének és a vasúttársasággal történő egyeztetésének köszönhetően azonban az új bérlet ára 4950 forint lesz a következő hónaptól. 

"A felmerült aggályok miatt nyitottak vagyunk a kerékpáros országbérlet árának módosítására 4950 Ft-ra, azt március 1-jétől a Megrendelő ÉKM-mel egyeztetve így alkalmazzuk"fogalmazott döntéséről a MÁV Start a Magyar Kerékpárosklubnak küldött válaszlevelében.

A kerékpáros szervezet további kéréseit – miszerint legyen kerékpáros vármegyebérlet, vagy hogy 500 forint helyett 400 forint legyen a kerékpárjegy – nem teljesíti a MÁV. Amit azonban továbbra is kérnek, hogy „azonnal induljon a kerékpárosbarát állomások kialakítása: legyenek normális mennyiségű és minőségű kerékpártárolók a vasútállomásokon, és kerékpáros tolósín a peronokhoz vezető lépcsőkön!” – fogalmazott a Magyar Kerékpárosklub Facebook-posztjában.

(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Balaton)

Címkék