Új útvonalakkal bővítik a Balaton-felvidék bringahálózatát, melyeken a Bakonyhoz és a Somlóhoz is eljuthatunk majd.

Elindul a Bakony Déli Kapuja kerékpáros útvonalhálózat-fejlesztés, számolt be a Veol.hu. A projekt során a Dörögdi-medencén keresztül kapcsolják össze a Balaton-felvidék már meglévő kerékpáros útvonalait a Somló és a Bakony déli lejtőivel. A tervezett útvonalhálózat Pulánál, Vigántpetendnél, Kapolcsnál, Diszelnél és Monostorapátinál kapcsolódik a BalatonBike365 kerékpáros turisztikai hálózatához, Öcs fölött pedig a tervezett Magas-Bakony útvonalhálózathoz – írják. Nyirádnál pedig a tervezett Marcal-Völgye–Somló Térsége útvonalhálózat-fejlesztésen keresztül a Somlóval és a Gemara-Somló hálózathoz is csatlakozik az útvonal.

A trekking-, gravel- és MTB-kerékpárral végigjárható útvonalon rövidebb körtúrákat is kialakítanak, mindig egy-egy jelentősebb településről indítva és oda visszaérkeztetve. A fejlesztés részeként – amellett, hogy kijelölik az új kerékpáros útvonalhálózatot és azt ellátják táblákkal, útburkolattal – létrehoznak kerékpáros és gyalogos pihenőket, szervizoszlopokat, e-bike-töltő helyeket, de wifi-pontok és telefontöltési lehetőségek is lesznek az útvonalon.

Ezeken kívül két készségfejlesztő kerékpáros játszóteret is építenek, digitális és papíralapú térképeket fejlesztenek, valamint a már jól működő, népszerű kerékpáros turisztikai applikációkhoz való kapcsolódás, azok tartalmi kiegészítése szintén megvalósul – teszik hozzá.

(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Balaton)

Címkék