Április 11-én, csütörtökön a magyar költészet napja alkalmából néhány Balaton környéki helyen nemcsak verset hallhattok művészek előadásában, de ti magatok is szavalhattok, jutalmatok pedig egy színházjegy, vagy éppen egy kellemes tea.

A magyar költészet napján, április 11-én 10 óra és 16.30 között a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában várnak minden szavalni vágyót, akik szavalataikért színházjegyet kapnak.

A részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet a jelentkezes@petofiszinhaz.hu címen tudtok megtenni. További infók itt.

Ezen a napon Versbuszokkal is találkozhattok a városban, amelyeken az utazást a Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes művésznek, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatójának, Oberfrank Pálnak felvételről szóló szavalatait hallhatjátok. A buszokon kívül pedig Veszprémet bejáró kisvonatra is magyar versek költöznek: 17 órától a színház társulatának előadását élvezhetitek. A hivatalos útvonalat és megállókat a színház hivatalos oldalain követhetitek.

Tea a kalandparkban

A siófoki #hashtEGG Toyee Kalandparkban verseiket teára válthatják a gyerekek április 11-én. Délelőtt baba-mama foglalkozásokat tartanak, a délutáni órákban pedig minden gyerek, aki a kalandparkba érkezik, kifizetheti teáját egy elszavalt (vagy leírt) verssel. Aki könyv nélkül szaval el egy verset, az a gyerek megkapja Füred Kapitány, a balatoni mesehős ajándékait is – olvasható a Balatoni Turizmus Szövetség által szervezett akció sajtóközleményében.

Címkék