Vandálok jártak az egyik balatoni tanúhegyen. A Zalahalápon történt károk miatt rendőrségi feljelentés is történt.

Két Hello Wood-os installációt rongáltak meg, és tönkretették a Zalahaláp szelfitáblát a Haláp-hegyen, számolt be a Zalahaláp - Falu a hegy lábánál. nevű Facebook-oldal. A rendőrségi helyszínelés során kiderült, hogy tönkretették az elektromosáram-elosztót, letörték a napelemes kandellábert, valamint további installációkban is keletkeztek károk.

Azt kérik, hogy aki bármit tud a történtekkel kapcsolatban, keresse az említett oldalt, vagy Bedő Lajos polgármester urat, esetleg tegyen bejelentést a tapolcai rendőrségen.

Az elbányászott Haláp-hegyen a Hello Wood alkotótáborát, a Builder Summitot tartotta 2023-ban, ahova a világ minden tájáról érkeztek építész-, formatervező-, képzőművész- és designer hallgatók. A 8 napos művészeti alkotótábor során a 200 nemzetközi résztvevő helyspecifikus, ideiglenes installációkkal és land art alkotásokat készített a területen. Ezen alkotásokból állt össze az első KRÁTER fesztivál színpada és egyben díszlete is, amit a tervek szerint idén is megrendeznek a tanúhegyen.

Címkék