Július 12-én és 13-án újhullámos techno és határfeszegető elektronika lehel újra életet az Inotai Hőerőmű elhagyatott épületébe, a Turbinacsarnokba.

Alig két hete, hogy kiderült, hogy idén is lesznek életre szóló technobulik Inotán, a szervezők most bejelentették a fellépő DJ-ket. Július 12–13. között az INOTA Focus: Turbinacsarnok című eseményen fellép Izland legismertebb ausztrál lakosa, a minimalista-experimentális hangtájakon lépdelő Ben Frost, a légkalapácsszerű EBM techno-duó Schwefelgelb, az úttörő koppenhágai gyorstechno szcéna színeiben a mindig megújuló Schacke, a posztszovjet területek egyik legjobb underground klubjának tartott KHIDI rezidensi pultjából pedig Ancient Methods, Neux és Frequency Shifter – derül ki a fesztivál közleményéből.

A hazai felhozatal azt írják, a Katona Kati vizuális kíséretével megtámogatott Yibai mellett például Mankind és Sikztah is feltűnik egy sosem hallott b2b szettel Inotán.

Szombaton az Olaszország jelentős ipari központjából, Torinóból érkező, aciddel és dobgépekkel dolgozó Boston 168 mellett érkezik a berlini BCCO színeiben érkező, beszédes nevű DJ Hyperdrive, az újhullámos trance nagykövete, Alpha Tracks, a hardcore techno nyers, arcba vágó hangzását kortárs kontextusba helyező Gabber Eleganza, és persze szerepet kapnak a fiatalok is: a pult mögé állnak a KamaRave dj-i és a Káosz-bulik ügyeletese, Blue Advance is – teszik hozzá.

Tavalyi beszámolónk az INOTA Fesztiválról itt olvasható, az idei eseményről pedig itt találtok további infókat.

Címkék