Négy helyszínen lehet válogatni a közel 200 programból egész nyáron. Koncertek, színház, kiállítások, templomséták és gyerekprogramok is találhatók az idei felhozatalban.

Idén olyan örök kedvenc zenekarokra bulizhattok a Kultkikötő szervezésében, mint a Bagossy Brothers Company , A GRUND - vígszínházi fiúzenekar, de a Budapest Bár is felbukkan, utóbbi az északi és a déli parton is. Kultkikötő Balatonföldváron, Balatonszárszón, Balatonbogláron és Alsóörsön is garantálja a minőségi kikapcsolódást, derül ki a sajtótájékoztatójukból.

A színházi kínálatot musicalek, monodrámák és nagyszínpadi előadások is színesítik. Találkozhattok például Mucsi Zoltánnal, Grecsó Krisztiánnal, Hernádi Judittal és Kern Andrással, Kollár-Klemencz Lászlóval, Kiss Tibivel, Beck Zoltánnal és Vecsei H. Miklóssal, de fellép a Pannon Várszínház, a Gyulai Várszínház, a Kőszegi Várszínház, a Karinthy Színház és a Rózsavölgyi Szalon társulata is.

A programsorozat elkalauzol benneteket a templomok világába is. Templomséták a Balaton körül címmel Alsóörsön, Siófokon, Balatonföldváron, Balatonszárszón, Balatonlellén, Balatonfüreden és Vonyarcvashegyen is megismerhetitek a települések múltját, jelenét a helyi templomokon keresztül. A témában tavaly jelent meg Zubreczki Dávid útikönyve is.

A balatonboglári Vörös és Kék kápolnákban kortárs tematikus alkotásokat nézhettek meg, amiken keresztül bepillantást nyerhettek a létezés metafizikájának, a nagyvárosok nyüzsgő életének vagy a balatoni reggelek témáiba.

Több mint hatvan előadás és kézműves foglalkozás várja a legfiatalabbakat. A báb- és gyerekszínházi produkciók időpontjai gyereknapon derülnek ki.

Az események pontos helyszínével és a jegyárakkal kapcsolatban a Kultkikötő weboldalán találtok infókat.

(Borítókép: Sebestyén Blanka - We Love Balaton)

Címkék