Idén folytatták a siófoki Rózsakert megújítását, mutatjuk a legújabb fejlesztéseket.

Megújult közösségi terekkel és sétaútvonalakkal egészült ki a park keleti része, ezzel lezárult a siófoki Rózsakert fejlesztése – adta hírül az önkormányzat sajtóközleményében. Még 2022-ben számoltunk be arról, hogy több mint 6000 tő rózsa illatosítja a parkot, valamint a látványos szökőkútrendszer is ekkor készült el. Tavaly pedig az Isztria sétány platánfákkal szegélyezett sétaútja újult meg.

Idén nyárra teljesen elkészült

A belső füves területen egy modern vonalvezetésű, északi és déli irányba is lecsatlakozó új sétányrendszert alakítottak ki, ami többek között 4 törtvonalú új átkötő sétányból áll. A Karinthy-szobor a korábbi helyén maradt, környezete új burkolatot kapott. A parkba modern tervezésű új térbútorok, pihenőpadok („okospadok” áramvételi lehetőséggel), ivókút, szemetesek, de motoros napvitorlák is kerültek.

Mint írják, a park teljes és komplex kertészeti felújításon esett át: minimális favágás mellett jelentős fásítás történt, a hiányzó cserjeszint teljes visszapótlásával és virágágyások kialakításával, melyeket automata locsolórendszer táplál. Siófok helyileg védett fekete fenyője és az előző ütemben ültetett mocsárciprus adja a magaslombú fenyőállományt az oszlopos örökzöldek mellett – teszik hozzá.

Az idei évi projekt (IV. ütem) teljes egészben 406 millió Ft forrásból valósult meg.

(Borítókép: Siófok.hu)

Címkék