Július 20-án rendezik meg a 42. Balaton-átúszást.

„Úgy látom, hogy idén is elérjük a létszámlimitet” – jelentette ki Kocsis Árpád, a Balaton-átúszást szervező Budapest Sportiroda ügyvezetője. Az MTI-hez eljuttatott közleményükből kiderült, az indulási helyek kétharmada már elkelt – ez a szám maximum 12 ezer résztvevő, melyet biztonsági okokból határoztak meg.

Idén is is két táv közül választhatnak az úszók: a hagyományos, 5,2 kilométeres Révfülöp és Balatonboglár közötti táv mellett lehetőség van a 2,6 kilométeres féltáv teljesítésére, ennek a futamnak a résztvevői a déli partról indulnak és oda is érkeznek egy – mintegy 150 vitorlás által kijelölt – úszófolyosón.

A felsoroltak mellett 2021 óta egyre népszerűbb Balaton-áthúzásra is lehet nevezni, melynek során SUP-pal szelhetik át a tavat a versenyzők.

Mint írják, a megrendezésről az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumával és a Balatoni Vízirendészettel történő egyeztetést követően, az esemény előtt két nappal – július 18-án délben – adnak tájékoztatást a rendezők. Rossz időjárás esetén a tartaléknapok a következők: július 21., 27. és 28., illetve augusztus 3., 4., 10. és 11.

(Borítókép: MTI/Varga György)

Címkék