Lejárt a fesztivál szervezőinek szerződése a város önkormányzatával, amit nem hosszabbítottak meg, így 2025-ben Zamárdiban biztosan nem lesz Balaton Sound.

„Lejárt a szerződésünk a szervezőkkel. Abban 2024-ig volt lehetőségük megtartani a Balaton Soundot, tehát ilyen értelemben ez volt az utolsó fesztivál, amit megrendezhettek itt”

– nyilatkozta Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere a Sonline-nak.

A városvezető azt is elmondta, hogy minden újabb szerződésről az újonnan felállt testületnek kell tárgyalnia. A fesztivál önkormányzattal kötött szerződését pedig úgy alakították ki, ahogyan azt a zamárdiak kérték a tavaly megtartott közvélemény-kutatás eredménye alapján.

Idén a szokásostól eltérően később, július 3–6. között rendezték meg a Heineken Balaton Soundot. A szombati napon 100 ezer körül volt a látogatók száma, ami a cikk szerint a korábbi évek eredményeihez képest szerényebb szám.

A fesztivál szervezőit mi is megkerestük, de hozzánk az a visszajelzés érkezett, hogy nem szeretnének nyilatkozni.

Frissítés: Az Indexnek azóta a következőt nyilatkozták a szervezők:

„A Balaton Sound jövőjét érintő hírekkel kapcsolatban továbbra is azt tudjuk megerősíteni, amit korábban is elmondtunk: egyelőre nincs döntés ebben a kérdésben. Az valóban helytálló, hogy Zamárdi önkormányzatával még nincs megállapodásunk, de ennek az oka az, hogy az önkormányzati választások miatt erre még alkalom sem nyílt, hiszen az októberre felálló új testülettel lehet majd érdemben tárgyalni. Ezért mi a nemsokára kezdődő Sziget Fesztiválra koncentrálunk, majd értékeljük a fesztiválszezont, és ezután fogjuk megválaszolni a jövőt érintő kérdéseket.”

Címkék