Idén nemcsak a Balaton, hanem Közép-Európa legkorszerűbb hajóit vehették birtokba a tópart lakói és az ide látogató vendégek, amik a forgalomba állásuk után pár hónappal máris rangos nemzetközi elismeréseket nyertek.

Az új hajók nagyobb kapacitásuk mellett a biztonság és az üzemanyag-gazdálkodás szempontjából is kiemelkedők, de természetesen a hajók modern kinézete, funkcionalitása és kényelme is nagyban hozzájárult a díjak elnyeréséhez – derül ki a BAHART tájékoztatójából.

A Red Dot Design Award-ot az ipari formatervezés kiválóságai nyerhetik el. A 70 éves múltra visszatekintő versenyt termékdesign kategóriájában nyerték meg idén a hajók.

Az iF International Forum Design által 1953-ban alapított elismerés szintén a világelsők között szerepel, az díjban részesülők nemcsak elismerést kapnak, hanem a munkáikat bemutatják az iF World Design Guide-ban és az iF-kiállításokon is.

A két új katamarán és a két új komp is megkapta mindkét elismerést.

„A negyven éve nem látott flottafejlesztés minőségi ugrást jelent a balatoni hajózásban. Mindkét rangos díj egyúttal tovább erősíti elkötelezettségünket a fenntartható, biztonságos és magas színvonalú hajózás iránt. A modern, tágas és környezetbarát új hajóknak is köszönhető, hogy kiemelt az érdeklődés a BAHART szolgáltatásai iránt, ezt az idei forgalmi adatok is megerősítik. Az év eddigi részében már több mint 150 ezerrel többen vették igénybe a hajójáratokat, minta tavalyi év azonos időszakában”

‒ nyilatkozta Veigl Gábor, a BAHART vezérigazgatója.

Érdekes tényeket a hajókról itt gyűjtöttünk össze, a főszezon menetrendjét pedig ebben a cikkben olvashatjátok.

(Borítókép: BAHART)

Címkék